Αρχική Εκκλησία - Παιδεία TO 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΗ 18Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

TO 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΗ 18Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

121
0

Στις 25 Νοεμβρίου 2021 το Β1 τμήμα τού 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, συνοδευόμενο από τις εκπαιδευτικούς κ. Καραπάνου Δόμνα και κ. Καβαδοπούλου Βαρβάρα, επισκέφθηκε τη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό τής χώρας μας, που αποτελεί και μια ανοιχτή πρόσκληση προς το αναγνωστικό κοινό. 

    Αρχικά, οι μαθητές περιηγήθηκαν στα περίπτερα της Έκθεσης , η οποία  φιλοξενούσε ελληνικούς και ξένους εκδοτικούς οίκους. Όσα παιδιά το επιθυμούσαν αγόρασαν βιβλία της αρεσκείας τους.

  Στη συνέχεια από τα «Παιδικά και Εφηβικά Δρώμενα» παρακολουθήσαν το εργαστήριο με τίτλο «Στίχος….ελεύθερος». Διανεμήθηκαν φυλλάδια στους μαθητές με στίχους από τον «΄Υμνο της Ελευθερίας» του  εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού. Μελέτησαν τις στροφές 1-21 και τους ζητήθηκε να ζωγραφίσουν πάνω στο φυλλάδιο ένα σχέδιο που να ταιριάζει με το θέμα ή τις εικόνες τού ποιήματος, χρησιμοποιώντας την τεχνική Blackout  poetry.

    Η επίσκεψη στην 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα  και διδακτική εμπειρία για τους μαθητές, καθώς όπως είπε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία εγκαινίασε την έκθεση, «ένα  βιβλίο είναι η απάντηση σε κάθε πληγή της ανθρωπότητας».

Η Δ/ντρια του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Τρίγκα Κωνσταντινιά
Φιλόλογος, Msc
Τηλ-Fax:2341022338

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΛΚΙΣ
Επόμενο άρθροΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΤΣΙΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ