Αρχική Υγεία ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ

238
0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ

        Με σκοπό την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση σε όσα διατυπώθηκαν στο από 06-10-2021 ψήφισμα των παρισταμένων φορέων στη σύσκεψη που διοργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας, παραθέτουμε την πραγματική κατάσταση με αριθμούς που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Συγκεκριμένα για το Γ.Ν. – Κ.Υ Γουμένισσας:

  • Στον οργανισμό προβλέπονται τρεις θέσεις μονίμων Γενικών Χειρουργών, υπηρετούν ήδη δύο, έχει εγκριθεί ακόμα μία θέση και εντός μικρού χρονικού διαστήματος θα πληρωθεί και αυτή.
  • Στον οργανισμό προβλέπονται τρεις θέσεις στο μικροβιολογικό εργαστήριο και είναι όλες καλυμμένες.
  • Ήδη υπηρετούν ως επικουρικοί ιατροί, παιδίατρος, γυναικολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ και έχει εγκριθεί μία θέση ειδικότητας καρδιολογίας.
  • Στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας ήδη υπηρετεί ως επικουρικός ιατρός νευρολόγος.
  • Ήδη υπηρετεί με μετακίνηση ο μοναδικός πνευμονολόγος στο Ν. Κιλκίς.
  • Στον οργανισμό του Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας προβλέπονται τρεις θέσεις παθολόγων και είναι καλυμμένες και οι τρεις.

Ένας εξ’ αυτών μετακινείται στο Γ.Ν. Κιλκίς  ΜΟΝΟΝ για εφτά εφημερίες τον μήνα στην Παθολογική Κλινική και στην Κλινική Covid- 19 του Γ.Ν. Κιλκίς, η οποία νοσηλεύει ασθενείς με λοίμωξη covid-19 , που προέρχονται και από τη Γουμένισσα και την ευρύτερη περιοχή της Παιονίας , διότι όπως είναι γνωστό , στο Γ.Ν. -Κ.Υ. Γουμένισσας δεν λειτουργεί Κλινική  Covid- 19. 

Ο τέταρτος ιατρός παθολόγος, δεν ανήκει στο φορέα Γ.Ν.- Κ.Υ. Γουμένισσας, αλλά είναι ιδιώτης ιατρός που συμβλήθηκε με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης για την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία κι εκτελεί ΜΟΝΟΝ έξι εφημερίες τον μήνα στο Γ.Ν. Κιλκίς στην Κλινική Covid- 19 διότι, ως προελέχθη, όλα τα περιστατικά της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής της Παιονίας με ασθενείς που πάσχουν από την λοίμωξη covid, μεταφέρονται και νοσηλεύονται στο Γ.Ν. Κιλκίς .Επομένως κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται σήμερα ότι στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Γουμένισσας υπηρετούν τέσσερις παθολόγοι από τους οποίους μετακινήθηκαν οι τρεις! Όσον αφορά τον αναισθησιολόγο που υπηρετεί στο Γ.Ν. -Κ.Υ. Γουμένισσας , παρά το γεγονός ότι αποφασίσθηκε η μετακίνησή του στο Γ.Ν. Κιλκίς για κάποιες εφημερίες εντούτοις δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

 Όλες οι παραπάνω μετακινήσεις-τοποθετήσεις ιατρών έγιναν πάντοτε με τη συνεργασία της Διοίκησης των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας με την 4η Υ.Π.Ε. Μακεδονίας Θράκης που έχει την ευθύνη και την επίβλεψη του υγειονομικού έργου στην περιοχή μας και δεν αποτελεί απόφαση μίας αρχής.  

        Τον τελευταίο χρόνο προσελήφθησαν συνολικά δέκα ιατροί και υπάρχει πληρότητα από επικουρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς έχουν προσληφθεί επιπλέον δεκαπέντε άτομα. Η κάλυψη των θέσεων ποσοστιαία φτάνει και ξεπερνά το 90% σύμφωνα με τον οργανισμό και καμία υπηρεσία (νοσηλευτική, ιατρική κλπ) δεν έχει εκφράσει αρμοδίως, εγγράφως ή προφορικώς, οποιοδήποτε αίτημα για κάλυψη ή πλήρωση θέσης που να μην έχει ικανοποιηθεί.

        Θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία και με την υγειονομική κρίση να επιμένει, τα μέτρα για την υγειονομική προστασία και κάλυψη του πληθυσμού προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. Όσες μεμονωμένες και πρόσκαιρες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού έγιναν από υγειονομικές μονάδες σε άλλες, αυτές αποφασίσθηκαν μόνο με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό όλου του Νομού και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων.

        Συνεπώς όσα αναφέρονται στην ανωτέρω πρόσκληση και στο ψήφισμα που ακολούθησε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και απλά επιχειρούν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν σύγχυση στον πληθυσμό ιδίως της περιοχής της Γουμένισσας.

Προηγούμενο άρθροΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
Επόμενο άρθροΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ