Αρχική Εκκλησία - Παιδεία 2ο ΠΕΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ

2ο ΠΕΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ

125
0

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιμορφωτικό Σεμινάριο: Η γλώσσα της Ενσυναίσθησης.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο  σύγχρονο  σχολείο γίνεται όλο και πιο σύνθετος και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει συνεχώς αναβαθμίζονται. Η διαρκής ενημέρωση και η ενίσχυση του στον τομέα αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Για το λόγο αυτό  το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς σε συνεργασία με το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς και το ΚΕΔΑΣΥ Κιλκίς, διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η γλώσσα της ενσυναίσθησης». Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί των Πειραματικών σχολείων του Κιλκίς.

 Οι εισηγήτριες, Τσιρώνα Ευδοκία, υπεύθυνη του ΚΕΔΑΣΥ Κιλκίς και Γουγούση Μαγδαληνή, Ψυχολόγος του ίδιου φορέα, ανέπτυξαν με ιδιαίτερη επιτυχία τη θεματολογία και ανέλυσαν ΄΄μελέτες περιπτώσεων΄΄ εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό τα εργαλεία διαχείρισης  σύνθετων καταστάσεων από τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, ενημέρωσαν  για γενικότερα θέματα λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ και τρόπους συνεργασίας με τα σχολεία της περιφέρειας.

Ήταν το πρώτο μιας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων που έχει προγραμματίσει το σχολείο σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΣΥ με θεματολογία άκρως ενδιαφέρουσα που απαντά στις προκλήσεις της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά τις εισηγήτριες που συνεισέφεραν με τις γνώσεις και την αμεσότητα στην επιτυχία αυτής της δράσης.

Ο Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Αλέξανδρος Α. Ταμουτσίδης

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές 2022: Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ από 1-13 Δεκεμβρίου 2021
Επόμενο άρθροΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟΝ 21Ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ