Αρχική Εκκλησία - Παιδεία 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ. ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ. ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

174
0

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς στα πλαίσια της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία (ΦΕΚ 2494Β’, 23-06-2020) προχωρά στη δημιουργία ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους ορίζοντες και αξιοποιώντας στο έπακρο της δεξιότητες των μαθητών. Ήδη έχουν κατατεθεί και εγκριθεί εννιά (9) προτάσεις για υλοποίηση.

        Οι όμιλοι απευθύνονται στους μαθητές του σχολείου αλλά και των σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς και υλοποιούνται μετά την λήξη των μαθημάτων μια ή δύο φορές εβδομαδιαία. Η θεματολογία χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και είναι στενά συνδεδεμένη με τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

        Για το σκοπό αυτό εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου θα περιγράφονται με λεπτομέρεια οι διαδικασίες.

Παραθέτουμε έναν ακόμη από τους εννιά ομίλους, θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τους υπόλοιπους.

Microgreens– μικρολαχανικά. Ανάμεσα στα φύτρα και τα baby λαχανικά, τα microgreens αποτελούν την πιο σύγχρονη τάση στα πιάτα υψηλής γαστρονομίας και πρώτη ύλη στα πιάτα όσων προτιμούν τις gourmet και έντονες γεύσεις. Σκοπός του ομίλου δημιουργικότητας και καινοτομίας με τίτλο:

«Microgreens– Magi(c)greens»

είναι η γνωριμία των μαθητών με την καλλιέργεια των microgreens. Μέσα από τις δράσεις του ομίλου θα εφαρμοστεί μια πρωτοποριακή και καινοτόμα μορφή καλλιέργειας μικρολαχανικών με κατασκευή πρότυπου πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος καλλιέργειας microgreens με χρήση IοT (Internet of Things). Αειφορίακυκλική οικονομίαεπιχειρηματικότητα,  ανάλυση διατροφικής αξίαςεπαναχρησιμοποίηση υλικών (upcycling), τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing), επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και γεωργία ακριβείας είναι κάποιοι από τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει τη λογική «από το σχολείο στο πιάτο» με παραγωγή προϊόντων με το μικρότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα και την καλύτερη δυνατή γεύση.

Περιμένουμε τους μικρούς hi-tech καλλιεργητές microgreens.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κατσαρώνας Σταύρος ΠΕ84 (ΜSc), Σιδηροπούλου Ελένη, ΠΕ80 (MA, MSc, MPhil)

Προηγούμενο άρθροΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΨΙΑ ΕΡΓΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Επόμενο άρθροPilates Reformer Studio by KINESIS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ