Αρχική Απόψεις - Άρθρα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΤΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ “ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ...

10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΟΤΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ “ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;” ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΚΥΡΗ.

123
0

10 χρόνια τώρα προσπαθώ να εξηγήσω ότι η ερώτηση “τι θα κάνατε εσείς σ’ αυτή την περίπτωση;” είναι εξ ορισμού άκυρη. Αν θα κάναμε, θα κάναμε ως κυβέρνηση – και η κυβέρνηση δεν εκλέγεται για ΜΙΑ μόνο περίπτωση. Ειδικά μάλιστα όταν η εν λόγω περίπτωση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο άσκησης πολιτικής αντιδιαμετρικά αντίθετο από αυτό που προτείνει η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. 

Παράδειγμα: δεν στέκει η ερώτηση “εσείς πώς θα εκπαιδεύατε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία”. Εμείς δεν θα φτιάχναμε ειδικό άοπλο σώμα για τα πανεπιστήμια. Θα τα αστυνόμευε η κανονκή Αστυνομία όπως και κάθε μέρος της ελληνικής επικράτειας. 

Χρησιμοποίησα αυτό το παράδειγμα για να καταλάβετε καλύτερα τα περί κορονοϊού. Έχω εξηγήσει με δεκάδες εκπομπές, συνεντεύξεις, άρθρα, τι ΣΥΝΟΛΙΚΑ θα κάναμε αν ήμασταν κυβέρνηση. Για όσους εννοούν να μην καταλαβαίνουν: η φιλελεύθερη αντίληψη την οποία πρεσβεύουμε από το 2011 έχει ως επίκεντρό της τον ελεύθερο αλλά υπεύθυνο άνθρωπο. Ελεύθερο στο να επιλέγει τα του βίου του, υπεύθυνο όμως ως προς τις συνέπειες. Το “κάνω ό,τι γουστάρω αλλά, αν δεν μου βγει, τη χασούρα θα την πληρώσει ο άλλος” δεν έχει θέση στο αξιακό μας σύμπαν. Δεν έχει επίσης θέση το “σε υποχρεώνω να κάνεις αυτό για το καλό σου”. Το καλό μου εγώ θα το αποφασίσω. Ακόμα κι αν κάνω λάθος.

Διαμαρτύρονται λοιπόν για το πρόστιμο των 100 ευρώ και την υποχρεωτικότητά του εμβολιασμού όσοι ψηφίζουν μια ζωή δαγκωτό τα κόμματα που σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ για τα πάντα. Σε υποχρεώνουν να γνωρίζεις την νομοθεσία (άγνοια νόμου απαγορεύεται) όταν την αλλάζουν 3 φορές τη μέρα, σε υποχρεώνουν να πληρώνεις φόρο για ανύπαρκτα εισοδήματα που ονομάζουν τεκμαρτά, σε υποχρεώνουν να πληρώνεις ΦΠΑ πάνω στον φόρο, σε υποχρεώνουν να ασκείς ένα επάγγελμα με τον τρόπο που ένας κρατικός χαρτογιακάς ορίζει, σε υποχρεώνουν να μην υπερασπίζεσαι τη ζωή σου και την περιουσία σου, σε υποχρεώνουν να χρηματοδοτείς τους εισβολείς της χώρας, σε υποχρεώνουν να χρησιμοποιείς συγκεκριμένες εκφράσεις, ποινικοποιώντας όσες δεν τους αρέσουν, σε υποχρεώνουν, σε υποχρεώνουν, σε υποχρεώνουν και φυσικά σε υποχρεώνουν, με την απειλή της φυλάκισης, να ασφαλιστείς στη χρεοκοπημένη ασφαλιστική εταιρεία “Κράτος” χωρίς να ξέρεις ως αντισυμβαλλόμενος ποια είναι τα δικαιώματά σου. 

Όλοι αυτοί όμως, που ψηφίζουν 800 υποχρεωτικότητες, το δικό μας μοντέλο “ατομικής επιλογής” το θεωρούν… ανάλγητο διότι συνοδεύεται και από το “ατομικής ευθύνης”. Θέλουν όλα να γίνονται με τα λεφτά του άλλου. Αυτό όμως προϋποθέτει ένα κράτος νταβατζή που θα παίρνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα λεφτά από τον άλλον και θα τα δίνει σε σένα. Τώρα τα παίρνει από σένα, καθώς ΕΣΥ το εξουσιοδότησες να σε υποχρεώνει. Και ξαφνικά ανακάλυψες την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και διαμαρτύρεσαι. Τώρα θυμήθηκες να διαμαρτυρηθείς. Ας πρόσεχες. 

Υ.Γ. Περισσότερα στο προσεχές άρθρο μου “Το πρόστιμο των 100 ευρώ ως δίδακτρα”.

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

Προηγούμενο άρθροΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΒΕΡΓΙΔΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΥΑΝΗΣ & ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
Επόμενο άρθροΤΟ “ΑΛΑΘΗΤΟ” ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ