Αρχική Εκκλησία - Παιδεία “ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ” ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 23 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ...

“ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ” ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 23 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

142
0

Δελτίο Τύπου

Στις 16 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης  που είναι ο συντονιστής του δικτύου «Χρυσοπράσινο φύλλο». Στην ημερίδα συμμετείχαν 23 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, μέλη του δικτύου. Το σχολείο μας συμμετείχε με το Διευθυντή κ. Λιναρδάκη Ι.  και τον συντονιστή του προγράμματος κ. Παπαθαναήλ Φ.

Το Χρυσοπράσινο φύλλο είναι ένα διακρατικό (Ελλάδα-Κύπρος) περιβαλλοντικό δίκτυο που ιδρύθηκε το 1994 και για 28η χρονιά πραγματοποιεί προγράμματα με κεντρικό στόχο την εκπαίδευση για την αειφορία. Τα προγράμματα έχουν διετή διάρκεια. Στον πρώτο χρόνο γίνεται η εύρεση του εταιρικού σχολείου της Κύπρου, η συνάντηση των καθηγητών Ελλάδας-Κύπρου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά) και η προετοιμασία και οι εργασίες του προγράμματος. Τον δεύτερο χρόνο πραγματοποιείται η μετακίνηση των μαθητών από Ελλάδα σε Κύπρο και αντίστροφα. Η διαμονή και διατροφή καλύπτεται μέσω της φιλοξενίας από τις οικογένειες των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Κατά την διάρκεια της παραμονής των καθηγητών και μαθητών στην φιλοξενούσα χώρα γίνεται η παρουσίαση των εργασιών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα 23 σχολεία που συμμετέχουν στο δίκτυο, καθορίστηκε με ποιο σχολείο της Κύπρου θα συνεργαστεί το κάθε Ελληνικό σχολείο (το σχολείο μας θα συνεργαστεί με το σχολείο του Αγίου Στυλιανού Λευκωσίας) και αναλύθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Θα ακολουθήσει η επιλογή των 14 μαθητών – μαθητριών από την Α΄ και Β΄ τάξη που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και η επιλογή του θέματος από την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος ( 2 καθηγητές και 14 μαθητές – μαθήτριες). Το θέμα θα είναι σχετικό με την κλιματική αλλαγή που είναι η ενότητα-στόχος για την διετία που διανύουμε.

Προηγούμενο άρθροΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΑΡΘΡΟ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ)
Επόμενο άρθροΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ