Αρχική Περιβάλλον - Πολιτισμός ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ

156
0

Πρόταση μνήμης και αναστοχασμού συνιστά η προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου συναυλία στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με αφορμή τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την ελληνική εξέγερση για την κατάκτηση της Ελευθερίας.

 Η Ορχήστρα Εγχόρδων NOMOS, με τη συμμετοχή δώδεκα μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, την οποία διευθύνει ο μαέστρος Δημοσθένης Φωτιάδης, παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα με έργα Ελλήνων συνθετών (Ν. Σκαλκώτα, Γ. Κωνσταντινίδη, Ν. Αστρινίδη, Χ. Δέλλα και Δ. Σβυντρίδη) που έχουν ως βασική επιρροή τους την ελληνική μουσική παράδοση. Εμβόλιμα παρεμβαίνει ο λογοτέχνης Γιάννης Τσιτσίμης διαβάζοντας αποσπάσματα από ποιητές και συγγραφείς της εποχής του 1821

 ή νεότερους που έγραψαν για το όραμα του Μεγάλου Αγώνα (Δ. Σολωμός, Α. Κάλβος,

Ι. Μακρυγιάννης, Θ. Κολοκοτρώνης, δημοτικά τραγούδια για τους κλέφτες και το 1821,

Α. Βαλαωρίτης, Α. Σικελιανός, Ρ. Φεραίος, Φ. Φωτάκος, Κ. Παλαμάς).

Η ζωντανή αυτή συνομιλία, λόγου και μουσικής, αποδίδει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, τις ιδέες και την εποχή των αγωνιστών της παλιγγενεσίας, επαναφέροντας μνήμες από την ένδοξη Επανάσταση του 1821.

Η συναυλία, ενταγμένη στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης των Πέντεκαιδεκα Μαρτύρων του Δήμου Κιλκίς, αρχίζει στις 19:00. 

Προηγούμενο άρθροΓ. ΤΡΑΓΚΑΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
Επόμενο άρθροΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ