Αρχική Στρατός ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.Σ.ΠΕ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.Σ.ΠΕ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

159
0


           1. Το Σάββατο 25 Σεπ 21, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τχη (ΠΖ) Νικόλαο Ζησόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Τχη (ΠΖ) Νικόλαο Χατζηγεωργίου, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπλγό (ΠΒ) Αριστείδη Τσάτσαρη, τον Ταμία Αλχία (ΠΖ) Ιωάννη Σφήνα και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Επχία (ΠΖ) Παρασκευά Κιαρτσίδη, πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης, με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Νομού Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

           2. Η εποικοδομητική συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και o κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για όλα τα ειδικά θέματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και έχουν αναδειχθεί μέσω της Ένωσης, καθώς και μία σειρά θεμάτων, που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελούν την στοχοθεσία του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Εκπροσώπησης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ). Στο επίκεντρο της συνάντησής βρέθηκαν, μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων, η χαμηλή μοριοδότηση της Φρουράς Κιλκίς, καθώς και η υποστελέχωση του Σχηματισμού, θέματα για τα οποία δεσμεύτηκε ο κ. Υφυπουργός ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση όσον αφορά την επίλυση τους, ενημερώνοντας άμεσα τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

          3. Συγκεκριμένα, υπεβλήθη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, υπόμνημα με την κάτωθι ατζέντα θεμάτων προς ενημέρωση, αξιολόγηση και εκδήλωση ενεργειών από μέρους του κ. Υφυπουργού :

          α. Μισθολογική Αποκατάσταση Μονιμοποιηθέντων Εθελοντών Μακράς Θη-τείας.

          β. Ηλικιακά όρια  – Αυτεπάγγελτη Αποστρατεία Στελεχών Προελεύσεως Επαγγελματιών Οπλιτών. (ΕΠΟΠ).

-/-

-2-

          γ. Επιδόματα Στρατιωτικού Προσωπικού (Επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Μονάδων – Νυχτερινή Αποζημίωση).

          δ. Δαπάνες Μετακίνησης Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων (Ημερήσια Αποζημίωση Φύλλων Πορείας).

          ε. Παραμετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων Στελεχών Στρατού Ξηράς (Μο-ριοδότηση Φρουράς Κιλκίς.).

       στ. Υποστελέχωση των Μονάδων του Σχηματισμού.

       ι. Φαρμακευτική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

           4. Ο κ. Γεωργαντάς ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την συνάντηση και εξέφρασε την επιθυμία να ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την Ένωση, για όλα τα θέματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι θα σταθεί αρωγός και θα βοηθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο στο έργο του.

            5. Κλείνοντας την συνάντηση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησαν τον κ. Υφυπουργό για την ειλικρινή διάθεση του για την αρχή μίας αμφίδρομης και αγαστής συνεργασίας, με περαιτέρω συναντήσεις και εκατέρωθεν ενημερώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, με γνώμονα την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και του επέδωσαν αναμνηστική πλακέτα.

           6. Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Κιλκίς ως νόμιμος θεσμικός εκπρόσωπος του στρατιωτικού προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, τηρώντας το ρόλο της ως Πρωτοβάθμιο Όργανο Εκπροσώπησης και σεβόμενη την ανιδιοτελή προσφορά των στελεχών προς την πατρίδα και την τοπική κοινωνία, θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε να αναδεικνύει όλα τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών και των οικογενειών τους, προσμένοντας από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία την ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων του προσωπικού και την αποκατάσταση των αδικιών, σύμφωνα με την αρχή της ίσης μεταχείρισης και ικανοποιώντας το αίσθημα δικαίου, με σκοπό τα στελέχη να μπορούν να επιτελούν απερίσπαστα και στο ακέραιο την αποστολή τους προς την Πατρίδα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                         – Ο –                                          – Ο –

Πρόεδρος                                Γεν. Γραμματέας

           Ζησόπουλος Νικόλαος                            Νικόλαος Χ’’Γεωργίου

                    Τχης (ΠΖ)                                         Τχης (ΠΖ)

                Τηλ.6975611221                          Τηλ. 6989990594

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΦΥΠΕΣ ΜΘ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ VOLTARO
Επόμενο άρθροΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ, ΣΤΟΠ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ