Αρχική Αυτοδιοίκηση ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ

142
0

Τη δρομολόγηση οριστικής λύσης στην υδροδότηση που ταλανίζει επί μακρόν τη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης  στη συνάντηση που είχε με τους Κοινοτάρχες της περιοχής την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στον Μικρόκαμπο.

Μοχλός για την αποκατάσταση της ύδρευσης και την τροφοδοσία των οικισμών με το αγαθό του νερού σε ποιότητα και επάρκεια είναι η κατασκευή διυλιστηρίου νερού η οποία κλείδωσε χρηματοδοτικά με την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό   πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης με συνολικό προϋπολογισμό 18,5 εκατ. ευρώ μαζί με ένα δεύτερο διυλιστήριο νερού στο υδρευτικό συγκρότημα του Κιλκίς τόνισε ο Δήμαρχος Κιλκίς εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση και οι επιμέρους τεχνικές εργασίες θα θωρακίσουν αποτελεσματικά την περιοχή. Η είδηση χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από τους Προέδρους των Κοινοτήτων με θετική αναφορά τους για το προγραμματιζόμενο έργο το οποίο έχει φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΚ.

Συναφές με την ύδρευση είναι και το έργο αποξήλωσης του αμιάντου  στο εσωτερικό δίκτυο των Κοινοτήτων Μικροκάμπου, Μαυρονερίου, Νέου Γυναικοκάστρου και Παλαιού Αγιονερίου, σε μήκος 43 χιλιομέτρων από το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ και η αντικατάστασή του από σωληνώσεις πολυαιθυλενίου, το οποίο όπως επισημάνθηκε, θα ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Πέραν των μεγάλων έργων υποδομής που σχεδιάζονται στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης,

 ο Δήμαρχος Κιλκίς αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή με τη στήριξη και συνεργασία των Κοινοταρχών για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη

  • ο καθαρισμός δέκα δεξαμενών στο Μαυρονέρι, στο Νέο Γυναικόκαστρο, στους Άνω και  Κάτω Αποστόλους, στην Ξυλοκερατιά
  • η αποκατάσταση τομών στο οδόστρωμα από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και της τεχνικής υπηρεσίας σε Μαυρονέρι, Άνω και Μέσους Αποστόλους
  • η διάθεση κάδων απορριμμάτων και η βελτιωμένη συντήρηση του πρασίνου σε μεγαλύτερη κοινόχρηστη επιφάνεια 
  • η καλύτερη διαχείριση του αρδευτικού δικτύου
  • η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας
  • η λειτουργία λαϊκής αγοράς την Κυριακή στο Παλαιό Αγιονέρι.

Στις τοποθετήσεις τους οι Κοινοτάρχες εστίασαν στην μεγαλύτερη κάλυψη των οικισμών τους σε κάδους απορριμμάτων και σκάφες για τα ογκώδη αντικείμενα, στην δικτύωσή τους με φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή (Νέο Αγιονέρι, Μικρόκαμπος) και στην ανάγκη επέκτασης των νεκροταφείων (Μαυρονέρι).

Ο κ. Κυριακίδης  κατέγραψε τα αιτήματα που του ετέθησαν, συμπληρώνοντας για το θέμα της καθαριότητας ότι έχουν γίνει ενέργειες για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και τη διάθεσή του στους οικισμούς.

Οι δημότες της Πικρολίμνης όπως και όλοι οι συνδημότες μας νιώθουν στην ζωή και στην καθημερινότητά τους την θετική παρουσία του Δήμου και με την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής μας πολιτικής για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ζωντάνεψαν το καλοκαίρι την περιοχή και με τη βοήθειά μας στις αθλητικές υποδομές υποστήριξε ο Δήμαρχος Κιλκίς σημειώνοντας ότι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής.    

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας  Βλάσης Κουρτίδης οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μικροκάμπου Απόστολος Μαυρομάτης, Ανθοφύτου Αναστασία Τσικουνδούρα, Μαυρονερίου Πέτρος Καρακίδης Νέου Αγιονερίου Γιάννης Μπογιατζίδης Νέου Γυναικοκάστρου Γιάννης Γεωργιάδης, Ξυλοκερατιάς Στέλιος Δρόσος Παλαιού Αγιονερίου Αναστάσιος Οικονομίδης.

Επίσης ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι  Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Αικατερίνη Γιαννακούλα –  Ζιούτα και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  Βασίλης Καραμπίδης

Προηγούμενο άρθροΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΥΓΙ
Επόμενο άρθρο27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1831: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ