Αρχική Κοινωνικά ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΝ ΠΟΜΑΚΟ ΣΕΜΠΑΙΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΝ ΠΟΜΑΚΟ ΣΕΜΠΑΙΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ

134
0

Με βαθειά οδύνη αποχαιρετώ έναν μεγάλο Έλληνα κι έναν πολύ καλό φίλο, τον Πομάκο Σεμπαϊδήν Καραχότζα, που έφυγε σήμερα από κοντά μας σε ηλικία μόλις 42 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Σεμπαϊδήν, μαχητικός δημοσιογράφος και συγγραφέας έδινε αγώνα για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Πομάκων και την ανάδειξη της ελληνικότητάς τους έχοντας απέναντί του την τουρκική βουλιμία και την ελληνική αδιαφορία για να χρησιμοποιήσω τον ηπιότερο όρο. 

Είναι χαρακτηριστική η σύγκρουση που είχε με τον δήμαρχο Μύκης, Μουτζαχίτ Ντουκιαντζή, τον Μάιο του 2006. Ο Σεμπαϊδήν εργαζόταν τότε στον Δήμο Μύκης και χρησιμοποιούσε, τι άλλο, τα… Ελληνικά! Ο Ντιουκαντζή προσπάθησε να τον υποχρεώσει να μιλάει Τούρκικα στον χώρο εργασίας του, δηλαδή σε Δημόσια Ελληνική Υπηρεσία! Εκφράστηκε μάλιστα υποτιμητικά για τους Πομάκους χαρακτηρίζοντας τη λέξη “Πομάκος” ως βρισιά. Η Ελληνική Κυβέρνηση απλώς παρακολουθούσε…

Ο Σεμπαϊδήν παραιτήθηκε και κατήγγειλε δημοσίως τον Ντιουκαντζή γράφοντας: «Είμαι περήφανος για την πατρίδα μου την Ελλάδα. Προτίμησα να υποβάλω την παραίτησή μου παρά να ανεχτώ άλλο αυτή την προσβλητική και προκλητική συγχρόνως συμπεριφορά του δημάρχου Μύκης».

Καλό ταξίδι γενναίε Σεμπαϊδήν. Θα σε θυμόμαστε, θα σε τιμούμε και θα συνεχίσουμε το έργο σου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Η κόρη σου και ο γιος σου θα είναι περήφανοι για σένα όπως είμαστε εμείς που σε γνωρίσαμε.


Με εκτίμηση,

Δημοσθενης Τριανταφυλλιδης

Προηγούμενο άρθροΤο ότι υπάρχουν Έλληνες με κοντή μνήμη που πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ είναι τελείως τραγικό !Ξεχνάτε ποιοι είναι αυτοί ;
Επόμενο άρθροΒ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ