Αρχική Υγεία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΙΛΚΙΣ – ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΙΛΚΙΣ – ΠΑΙΟΝΙΑΣ

143
0

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των εργαζομένων, ως ελάχιστη προϋπόθεση αντιμετώπισης της πανδημίας.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Απαιτείται ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και ταυτόχρονη λήψη ουσιαστικών μέτρων επιτήρησης των επιδημιολογικών δεδομένων και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Ειδικά εδώ στο Κιλκίς, η λειτουργία ΜΕΘ και η άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγάλη επιστημονική και κοινωνική κατάκτηση και όχι πεδίο προνομίων ή ποινικοποίησης. Για αυτό το λόγο απορρίπτουμε τις αναστολές εργασίας προσωπικού και τη στοχοποίηση που επέβαλλε η κυβέρνηση στους υγειονομικούς και τους συναδέλφους μας στις κοινωνικές δομές, που δεν εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα.

Οι παλινωδίες και τα αντιφατικά μηνύματα, που στέλνει πολλές φορές η κυβέρνηση προς τους πολίτες, αποτελούν την κύρια αιτία καθυστέρησης των εμβολιασμών, του φόβου και της διστακτικότητας που κυριαρχεί σε μερίδα των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας. Δεν μπορεί ξαφνικά αυτοί που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού, δουλεύοντας σε συνθήκες επικίνδυνες και αυξημένης εντατικοποίησης σε πολλές περιπτώσεις, ξαφνικά να μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους και εξιλαστήρια θύματα.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί σοβαρή, σταθερή και υπεύθυνη στάση από την Πολιτεία, προκειμένου να προσέλθουν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν και να εμπεδώσουν καλύτερα την ατομική τους ευθύνη στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η υποχρεωτικότητα διχάζει και στοχοποιεί τους υπαλλήλους και τους διαχωρίζει σε δυο κατηγορίες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, βάζοντας τον ένα απέναντι στον άλλο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας.

Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας που καταπάτα τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τα προσωπικά μας δεδομένα .

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΜΕ:

— Ναι στον μαζικό εμβολιασμό.

— Ναι στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

— Όχι στις απολύσεις και στις ποινές.

                                                              Ο Πρόεδρος

        ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Προηγούμενο άρθροΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΠΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ