Αρχική Στρατός ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ Γ’ΣΣ Ο...

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ Γ’ΣΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ

18
0

Του Ηλία Προύφα

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13:00, θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ» στη Θεσσαλονίκη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Διοικητού του Γ΄ Σώματος Στρατού/NATO Rapid Deployable Corps – Greece (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR), από τον Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου στον Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο.

Ο νέος Σωματάρχης Πάρις Καπραβέλος, κατάγεται από Στρατιωτική οικογένεια. Για τους νεότερους που ενδεχομένους να μην γνωρίζουν, είναι γιος του Στρατηγού Ευστάθιου Καπραβέλου, ο οποίος διετέλεσε Διοικητής Γ’ΣΣ και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού το 1993.

Μετά από 33 χρόνια ο γιος Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, μετά την ομολογουμένως από προϊσταμένους και υφισταμένους του, Διοίκηση της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ”ΠΟΝΤΟΣ”, και της 1ης Μεραρχίας στη Βέροια, ακολουθώντας τη λαμπρή και καταξιωμένη πορεία του πατέρα του, θα αναλάβει τα ηνία της Διοίκησης του μείζονος σχηματισμού της Μακεδονίας – Ηπείρου.

Υ.Γ: Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Στρατηγός Ευστάθιος Καπραβέλος, είναι αυτός που με τον Αντισυνταγματάρχη Χρήστο Καραθανάση (ο οποίος δε βρίσκεται στη ζωή), ”έσωσαν” στην κυριολεξία τη σημερινή έκταση της 1ης Στρατιάς, όπου σήμερα βρίσκονται ΣΟΑ και δεν περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Λάρισας.

www.kranosgr.com/

Προηγούμενο άρθροΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΙ ΚΑΤΡΑΒΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ΄Σ.Σ.
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ: Ο ΡΑΜΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ – ΔΙΝΕΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ