Αρχική Συνεντεύξεις ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ) ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗΝ...

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ) ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΤΤΑΡΑ

153
0

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά

Στ. Καλαφάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες. Αν δεν υπήρχε ανεμβολίαστος δεν θα υπήρχε πανδημία».

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενεργεί και δρα με αποκλειστικό γνώμονα και κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς κανένα ιδεολογικό, πολιτικό ή άλλο κίνητρο. Και αυτό αποδεικνύεται και από την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται, από τις 350 χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμούς που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και από την αποδοχή που υπάρχει στις πολιτικές που ασκούνται όλους τους προηγούμενους μήνες. Να μην ξεχνάμε, ότι αυτή είναι μια διαρκής διαχείριση κρίσης περίπου δύο χρόνων», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας  Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «…Από τις Έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης:«Αυτή η κυβέρνηση αντιμετώπισε άμεσα και αποτελεσματικά όλες τις φάσεις της εξέλιξης του ιού, με μια σειρά μέτρων που αφορούν, για παράδειγμα, την πρόσληψη 14 χιλιάδων υγειονομικών, αφορούν τη δυνατότητα συνεργασίας του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, την ενίσχυση -γενικότερα- του ΕΣΥ. Μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων που δείχνει ότι, όχι μονάχα αδρανής δεν ήταν σ΄αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και όλος ο κόσμος, αλλά έμπαινε πολλές φορές μπροστά και άνοιγε το δρόμο στην αντιμετώπιση αυτού του ιού».

Αναφορικά με την κριτική για τα τελευταία μέτρα και το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει κριτική στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βγαίνει μπροστάκαι με μια ειλικρινή και διαρκή συζήτηση με τον ελληνικό λαό ενημερώνει, προτρέπει, ενθαρρύνει, ουσιαστικά κάνει πράξη αυτό που λέμε μια πολιτική ενθάρρυνσης,όχι πειθαναγκασμού ή καταναγκασμού, αλλά μπαίνει σε μια διαδικασία συνεχούς και ειλικρινούς διαλόγου».

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Θεωρώ, ότι υπάρχει μια αντίφαση και ένα στοιχείο υποκρισίας στη στάση της αντιπολίτευσης όσον αφορά τους ανεμβολίαστους. Από τη μια λένε ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε υπέρ του εμβολιασμού και από την άλλη πλευρά κατηγορείται ως διχαστικός ο λόγος του Πρωθυπουργού όταν ουσιαστικά μιλάει -και έτσι είναι- αφού τα δεδομένα έτσι δείχνουν, ότι η πανδημία είναι των ανεμβολίαστων. Αν δεν υπήρχε ανεμβολίαστος δεν θα υπήρχε πανδημία. Θεωρώ ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες και ότι σ΄αυτή την κρίσιμη φάση, αυτή η στάση δεν βοηθάει».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι μέτρα που λαμβάνονται δεν αφορούν στον στρατό ή την εκκλησία, ο Υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε: «Δεν μπορεί να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός για διχαστικό λόγο όταν μιλάει για το αυτονόητο και το προφανές: Ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε και ότι υπάρχει μια πανδημία που ουσιαστικά είναι πανδημία των ανεμβολίαστωντη στιγμή μάλισταπου μέσα στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα υπάρχει ένα ιδεολογικό και μικροπολιτικό πρόσημο εφόσον και εδώ και σε άλλες τοποθετήσεις ακούμε για εκκλησία και για στρατό. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί στοχεύει, λες και δεν υπάρχουν άλλες κοινωνικές τάξεις εργαζομένων ή χώροι που έχουν μαζικές προσελεύσεις συμπολιτών μας. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι εδώ δεν έχουμε ειλικρινή και ανυπόκριτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί απέναντι στην πανδημία, όπως συμβαίνει με τα πολιτικά κόμματα σε πάρα πολλά άλλα πολιτικά συστήματα. Και μάλιστα σ΄ένα τέτοιο κρίσιμο σημείο που αφορά ανθρώπινες ζωές. Οφείλουμε να σταθούμε όλοι μαζί και να έχουμε ένα μέτωπο κοινής αντιμετώπισης απέναντι στην πανδημία», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Προηγούμενο άρθροΥΠΟΜΕΤΡΟ 6.1 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ» ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021 ΚΑΙ 2022– ΈΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 3ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ”
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ