Αρχική Εκκλησία - Παιδεία Ο ΕΟΡΤΑΣΜΌΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΗΜΈΡΑΣ ΓΛΩΣΣΏΝ, ΣΤΟ 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΚΙΛΚΊΣ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΌΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΗΜΈΡΑΣ ΓΛΩΣΣΏΝ, ΣΤΟ 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΚΙΛΚΊΣ

149
0

Δελτίο τύπου 5ού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) στις 6η Δεκεμβρίου 2001. Εφέτος, συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την καθιέρωση του εορτασμού της.

Σκοπός του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (European Day of Languages) είναι :

· Η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

· Η διατήρηση και η περαιτέρω καλλιέργεια του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.

· Η εκμάθηση και άλλων γλωσσών, εκτός των ευρύτερα γνωστών.

· Η συμπερίληψη των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές, κ.λπ.

Την Τετάρτη 29/9/2021 ολοκληρώσαμε, στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς, την εβδομάδα γλωσσών, που ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη. Ήταν η ημέρα των παρουσιάσεων των δράσεων στις οποίες εργάστηκε κάθε τμήμα του Σχολείου. 

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στις ευρωπαϊκές, κυρίως γλώσσες και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων συνεργάστηκαν αρμονικά με τις εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών του σχολείου μας κες Βαρβάρα Ευθυμιάδου, Σταματία Τοκατλίδου (αγγλικής γλώσσας), Στεφανία Κοσμίδου (γερμανικής γλώσσας) και Ειρήνη Ταταρίδου (γαλλικής γλώσσας). Το αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή πρωτότυπων ιδεών και η εμπλοκή όλων των παιδιών του σχολείου.

Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν παζλ παροιμιών, διαλόγους σε διάφορες γλώσσες, ανέκδοτα σχετικά με την εκμάθηση γλωσσών, το δικαίωμα της ταυτότητας με δημιουργικούς διαλόγους, οι αξίες της ζωής σε διάφορες γλώσσες, ένα τεράστιο κρυπτόλεξο, η λέξη «αγάπη» σε διάφορες γλώσσες, χρωματισμένη με τα χρώματα των σημαιών των χωρών από τα πρωτάκια, το λατινικό αλφάβητο με απλές λέξεις σε διάφορες γλώσσες από τα δευτεράκια, Το τραγουδάκι “brother John” στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά. Διαλόγους και μεταξύ εκπαιδευτικών, ευγενικές φράσεις, πώς αγοράζω ένα βιβλίο κ.ά.

Ήταν μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια και μια πρωτότυπη, ενδοσχολική εκδήλωση, που σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης σε εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Προηγούμενο άρθροΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΥΓΙ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ