Αρχική Εκκλησία - Παιδεία Ο Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ Κ.Κ....

Ο Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

112
0

Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χρηστού, στο Κιλκίς, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη επισήμανε: «σας καλωσορίζω, με ιδιαίτερη τιμή και μεγάλες προσδοκίες στην Περιφέρειά μας. Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με ιστορική έδρα τη βυζαντινή μακεδονική πόλη Πολυανή, και έδρα από το 1918 την πόλη του Κιλκίς, έχει συνδεθεί στην ιστορική της διαδρομή, με πολύ σημαντικές προσωπικότητες του Γένους. Σεβασμιότατε, διαδέχεστε τον Μακαριστό Μητροπολίτη Εμμανουήλ, που με το έργο και τη δράση του, αλλά και την καίρια παρέμβασή του, όποτε χρειάστηκε, υπερασπίστηκε την Ορθοδοξία και την Πατρίδα. Σας εύχομαι να συνεχίσετε στα ίχνη αυτού του δρόμου και να ανοίξετε και εσείς, με τη δική σας δυναμική και πνευματική προσωπικότητα, νέους, ωραίους και καρποφόρους δρόμους. Η Περιφέρειά μας τώρα, για πρώτη φορά, σάς αντικρίζει επίσημα και σάς εμπιστεύεται απόλυτα, όπως και την κρίση της ιεραρχίας της Εκκλησίας μας, που σάς εξέλεξε. Παρά το γεγονός όμως, ότι σας αντικρίζουμε πρώτη φορά επίσημα, έχουμε τη χαρά να γνωρίζουμε το σημαντικό έργο που έχετε επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια. Σεβασμιότατε, στεκόμαστε δίπλα σας, προσδοκώντας στη στενή και καλή συνεργασία. Το πεδίο συνεργασίας και συμπόρευσης είναι βεβαίως, η κοινωνία, οι συνάνθρωποί μας και ο ιστορικός αυτός τόπος, το Κιλκίς, που είναι κομβικός για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης«στόχος μας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και διαρκής στόχος της Εκκλησίας, είναι να είμαστε δίπλα στην οικογένεια, τους νέους, τους πιο ευάλωτους και αδύναμους συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα τώρα, σε μια περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας, σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, για ακόμα μία φορά, χρειάζεται ο σπόρος της ελπίδας, που μεταφέρει ο Λόγος της Ορθοδοξίας, χρειάζεται η αλήθεια και η καθοδήγηση, που θα κρατήσει όλους τους πολίτες δυνατούς, ασφαλείς και όρθιους. Ας κοιτάξουμε όλοι μαζί μπροστά για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις προσκλήσεις, με συλλογικότητα, σύνεση και σταθερό αίσθημα ευθύνης. Σεβασμιότατε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι δίπλα σας, αλλά και προσωπικά, με αληθινά και βαθιά αισθήματα εκτίμησης, είμαι στη διάθεσή σας».
Στην τελετή ενθρόνισης παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς Νατάσα Σωτηριάδου.

Προηγούμενο άρθροΗ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΒΕΡΓΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ & ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ, Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
Επόμενο άρθροΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ ΤΗΝ WASHINGTON POST, ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΕΡΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ