Αρχική Απόψεις - Άρθρα Ο ΆΓΝΩΣΤΟΣ ΦΛΟΓΕΡΌΣ ΕΠΑΝΑΣΤΆΤΗΣ ΕΠΊΣΚΟΠΟΣ ΤΡΊΚΚΗΣ ΔΙΟΝΎΣΙΟΣ Β Ο ΦΙΛΌΣΟΦΟΣ 1541-1611.

Ο ΆΓΝΩΣΤΟΣ ΦΛΟΓΕΡΌΣ ΕΠΑΝΑΣΤΆΤΗΣ ΕΠΊΣΚΟΠΟΣ ΤΡΊΚΚΗΣ ΔΙΟΝΎΣΙΟΣ Β Ο ΦΙΛΌΣΟΦΟΣ 1541-1611.

166
0

Ο ΆΓΝΩΣΤΟΣ ΦΛΟΓΕΡΌΣ ΕΠΑΝΑΣΤΆΤΗΣ ΕΠΊΣΚΟΠΟΣ ΤΡΊΚΚΗΣ ΔΙΟΝΎΣΙΟΣ Β Ο ΦΙΛΌΣΟΦΟΣ 1541-1611.

Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.com.

Εκ μέρους της Ρωμαίικης Συνείδησης Αφύπνισης Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου, ευρύτερου Δήμου Χαλκηδόνας, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. Παράλληλα καθώς θεωρούμε ανεπιφύλακτα, ότι ο τόπο μας, ο ενιαίος Δήμος Χαλκηδόνας, με τους 33.000 δημότες που τον αποτελούν και με τα 17 χωριά του, θα εξέλθει επιτέλους κάποτε, από τον στείρο και άγονο, ακραιφνώς συντηρητικό τοπικισμό, της αφάνειας και της απομόνωσης του περιθωρίου. Εν ολίγοις δια της πασιφανής εσωστρέφειας των πολυποίκιλων μικροπρεπειών, των συμφερόντων εν πολλοίς, που κυλιέται όλα αυτά τα χρόνια αλγεινώς. Εν τω μεταξύ εμείς επιθυμούμε, να του προσάψουμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ως Δήμος Χαλκηδόνας, Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, θεωρώντας ότι μέσω αυτής της ένθεης Εθνικής Αξιοπρεπής και αγέρωχης, χάραξης της Πολιτικής γραμμής, θα έρθει επιτέλους εις τον τόπο μας, η ανάπτυξη, η πρόοδος και εν γένει η πολυπόθητη υπέρβαση. Εκ νέου επειδή εκ τοις πράγμασι, δεν τολμάει να πατήσει άνθρωπος, από την πέριξ ευρύτερη περιοχή, της αποστάσεως αναπνοής μόλις των 20 χιλιομέτρων, του αστικού πολεοδομικού συγκροτήματος, του παρακείμενου κλεινόν άστυ της Θεσσαλονίκης, αλλά και των Γιαννιτσών στα χωριά μας, λόγω του μη κινήτρου της αίγλης που θα έπρεπε να υπήρχε σαφώς, ως τον λεγόμενο θρησκευτικό τουρισμό. Εν συνεχεία εμείς θεωρούμε ανεπιφύλακτα, ότι μόνο μέσω της Μεγαλόπνοης, διορατικής οξυδερκής και οραματικής ρεαλιστικής πολιτικής, της χαράξεως εν πολλοίς. Ως εκ τούτου καθώς θα προβάλλουμε αναδεικνύοντας, τους Αγίους και τους Ήρωες Εθνομάρτυρες της περιοχής μας, αλλά και της ευρύτερης πέριξ περιοχής, των παρακείμενων όμορων Δήμων. Διότι σας πληροφορούμε ότι όλο αυτό το γεωγραφικό πολεοδομικό συγκρότημα της Κεντρικής Μακεδονίας, σφύζει στην κυριολεξία από Άγια ένθεα Πρότυπα, της Εθνικής Ρωμαίικης Φιλοπατρίας δια της πατριδογνωσίας. Επομένως αυτός ο Νευραλγικός και Γεωστρατηγικός αρτηριακός οδικός κόμβος, του Δήμος μας, της Χαλκηδόνας, που τον διασχίζει εξολοκλήρου όλη η παλαιά Εθνική Οδός, Θεσσαλονίκης Αθηνών Βεροίας. Αφενός μεν, δεν θα πρέπει να την βλέπουμε εν μέρει μόνο, ότι μετακινούνται οι άνθρωποι με τα εμπορεύματα τους, αλλά αφετέρου δε, ότι μετακινούνται και οι πνευματικές τους, Εθνικές εσωτερικές ανησυχίες, των επιθυμιών εν πολλοίς.

Επιπροσθέτως που εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα, να Ονομασθεί τιμής ένεκεν, προς Τιμήν, με αναρίθμητες Μεγαλόσωμες Πινακίδες, να την συνοδεύουν σε όλη την διαδρομή του δρόμου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ως Ηρωικός Λοχαγός της εμπόλεμης και μπαρουτοκαπνισμένης ΕΛΔΎΚ, στην Κύπρο του 1974, ΛΟΧΑΓΌΣ ΣΩΤΉΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΆΚΟΣ ορμώμενος καταγωγής εκ Σκουταρίου Μάνης. Καθώς σκοτώθηκε Εθνικά ηρωικά πεσόμενος, δια της σαφέστατης αυταπαρνήσεως και ανδραγαθίας που επέδειξε, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία, στις 16 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι του 1974, την ώρα που βρισκόταν ακριβώς στην πρώτη γραμμή του μετώπου, εις το λεγόμενο Β Ύψωμα, του μαλακού υπογαστρίου έξωθεν του Ελληνικού στρατοπέδου. Εν ολίγοις προσπαθώντας Εθνικά Αξιοπρεπώς θαρρετά και ασυμβίβαστα, εμφανώς παράτολμα και ριξοκίνδυνα εν πολλοίς, να υπερασπιστεί το ηρωικό Ελληνικό Στρατόπεδο της ΕΛΔΎΚ, ώστε να καταφέρει να ακινητοποιήσει, μόλις με το ατομικό του περίστροφο του όπλου, ένα Μεγαλόσωμο Τεθωρακισμένο Τουρκικό άρμα Μ-47, με τελικό αποτέλεσμα, εις το δια ταύτα, να μην τα καταφέρει και να τον σκοτώσουν με ριπή πολυβόλου, κόβοντας του το κεφάλι. Ως εκ τούτου την σήμερον, εν έτη σύγχρονου μεταπολιτευτικού κράτους, της Δημοκρατίας του 2021, το ένα από τα δύο αμφότερα Στρατόπεδα της ΕΛΔΎΚ, Ελληνικής Δυνάμεως της Κύπρου, που εδρεύουν στην Λευκωσία, φέρει τιμής ένεκεν συμβολικώς πάντοτε, ώστε να ενθυμούνται οι παλαιοί αλλά και να μαθαίνουνε οι εντελώς ανιστόρητοι νεότεροι, το Όνομα του. Όπως επίσης και το Δεύτερο, παραχωρήθηκε εις στον άλλον, στον έτερο, Ηρωικό Λοχαγό της ΕΛΔΎΚ, που σκοτώθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα, μετέπειτα από δύο ώρες, και μόλις παραδίπλα, στον ΒΑΣΊΛΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΉ με καταγωγή ορμώμενος από την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, μόνο που του ανδρειωμένου ο Θάνατος, Θάνατος δεν λογιέται. Εν τω μεταξύ επιθυμούμε διακαώς, να προβούμε εις τον προβολή και εν γένει εις την περαιτέρω ανάδειξη, της προωθήσεως εν πολλοίς, σε ακόμη έναν εντελώς άγνωστο και σαφώς Απαγορευμένο ένθεο ως είθισται, Εθνικοαπελευθερωτικό Πρότυπο, δια της απεριόριστης φιλοπατρίας, αλλά και της αυταπαρνήσεως καθώς επέδειξε, της φλογερής ακομμάτιστης πατρίδας, του γενικού συνολικού και συλλογικού εμείς. Εν αντιθέσει εμφανώς απομακρυνόμενοι, από τους στενά έγκλειστους, συντηρητικούς κομματάρχες, των λεγόμενων κομματόσκυλων τοις πάσι. Εν τούτοις με σαφέστατη συνείδηση αντιλήψεως, αλλά και νοοτροπίας, εντελώς, πλήρως συμβιβασμένης, καθεστωτικής και συνάμα ράθυμης καλοβολεμένης. Εκ νέου κατεστημένης συστημικής, σάπιας διαχρονικής κομματοκρατίας, δια της ιδιοτέλειας, των ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν συμφερόντων, που δυστυχώς αενάως επιδεικνύουν περίτρανα, του δούνε και λαβείν, της ανταλλαγής μέσω των πολιτικών τους φιλοδοξιών, των δημοσίων σχέσεων και σκοπιμοτήτων.

Εις το δια ταύτα, του ηρωικού προσώπου, της παρουσιάσεως μας, ο Επίσκοπος Τρίκκης, Τρικάλων δηλαδή, Διονύσιος ο Β, ο λεγόμενος Φιλόσοφος, γεννήθηκε κάπου, στα σκλαβωμένα πέριξ Ιωάννινα στο 1541. Εν συνεχεία ενθρονιζόμενος ως Μητροπολίτης το 1592, εις την Μητρόπολη του την Λάρισα, αλλά λόγω του ότι δεν υπήρχε Ορθόδοξο Χριστιανικό Ποίμνιο εκεί, την εποχή εκείνη, μετακινήθηκε στα παρακείμενα Τρίκαλα, που τότε τα ονόμαζαν Τρίκκη. Εν γένει ο λεγόμενος Φιλόσοφος, καθώς υπήρξε πάρα πολύ καλλιεργημένος και μορφωμένος για την εποχή εκείνη, μιλώντας μάλιστα και 7 ξένες γλώσσες. Εν αντιθέσει και όχι σκυλόσοφος, όπως τον χαρακτήρισαν αήθη και αντικανονικώς, καταπτύστως εθνομηδενιστικώς, ακούγοντας το δυστυχώς, εις το διηνεκές των ημερών μας, και μέχρι την σήμερον, στα υποτιθέμενα Ελληνικά σχολεία. Εν μέρει προφανώς της κακιάς ώρας, ακραιφνώς συμφεροντολογικά, κομματικά κατάλοιπα, που έχουν μετατραπεί σε κομματικά γραφεία. Επιπροσθέτως που θα πρέπει επειγόντως, να ξανασυστήσουμε από τις στάχτες τους, Κρυφά Σχολειά, ώστε να μιμηθούμε εναργώς, τον Εθναπόστολο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, 1714-1719, οι Εθνικά αξιοπρεπείς και ανήσυχοι, ασυμβίβαστοι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Εν ολίγοις προσπαθώντας σαφώς να τον μειώσουν, την Προσωπικότητα του, υποτιμώντας εν πολλοίς, την ένθερμη πολλαπλή του, Εθνικά ένθεη, Αξιοπρεπώς Ασυμβίβαστη, φλογερή του παρουσία, οι πολλαπλοί του φθονεροί ζηλόφθονες μικρόψυχοι, καλοβολεμένοι εσωτερικοί του αντίπαλοι, όπως ο υποτιθέμενος καλόγερος, δειλός και πάντοτε με τα συμφέροντα των προυχόντων κοτζαμπάσηδων μπέηδων, ο Μάξιμος ο Πελοποννήσιος. Εν συνεχεία το 1601, ως Επίσκοπος Τρίκκης, σήκωσε επανάσταση για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία, εναντίον της πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μία ανάσα από τα Ιωάννινα, με τους λιγοστούς του ένθερμους Επαναστάτες υποστηρικτές. Εκ νέου ενημερώνοντας εκ των προτέρων, την εκ δυτικής αιρετικής εσπερίας, φραγκολεβαντίνικη δύση, λόγω του ότι εν μέρει, τους γνώριζε εν πολλοίς, καθώς σπούδασε σε αυτές τις χώρες, του χλιαρού έως αδιάφορου, σαφώς επιδερμικού επίπλαστου χριστιανισμού, του Πάπα εις το Βατικανό, και των Βασιλέων Ισπανίας και της Γαλλίας. Ως εκ τούτου φρονώντας ότι εάν ξεσπάσει η φλόγα της Εθνικής επαναστάσεως, πέριξ των Ιωαννίνων, θα επέμβουν θέλοντας και μη, ακαριαία και άμεσα αυτές οι χώρες, όπως είχαν επέμβει προσφάτως το 1571, στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου, εναντίον του Οθωμανικού στόλου, που τον κατατρόπωσαν και καταβύθισαν ολοσχερώς.

Εν τω μεταξύ αλλά δυστυχώς τον άφησαν ολομόναχο και εν γένει απροστάτευτο και ανυπεράσπιστο, δίχως καθόλου περαιτέρω βοήθεια να τον συνοδεύει, με φυσικό επακόλουθο, θέλοντας και μη, η εν λόγω παράτολμη Επανάσταση του 1601, να αποτύχει και να πνιγεί στο αίμα. Επιπροσθέτως κατέσφαξαν αγρίως κακήν κακώς βιαίως, και τον τοπικό Μητροπολίτη της Καρδίτσας, ονόματι τον Σεραφείμ, απεναντίας που όμως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, τον έχει κατατάξει, και πάρα πολύ ορθώς, εις στην αναρίθμητη σωρεία των Αγίων Εθνομαρτύρων, της Ελληνικής Ρωμαίικης φυλής. Εκ νέου πριν την επανάσταση του 1601, ο Επίσκοπος Τρίκκης Διονύσιος ο Β ο Φιλόσοφος, δεν πλήρωνε ως όφειλε, τους ανάλογους φόρους που έπρεπε, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, ώστε να καταφέρει να μαζέψει τα απαραίτητα και επιβαλλόμενα χρήματα, που χρειάζονταν και απαιτούνταν εν πολλοίς, για το ξεσηκωμό της φλογερής επαναστάσεως. Ως εκ τούτου τον καθαίρεσαν και μετέπειτα της αποτυχημένης εξεγέρσεως, επαναστάσεως, κρύφτηκε θέλοντας και μη, στις χώρες της δύσεως, του καθεστωτικού αιρεσιάρχη Πάπα και των αναρίθμητων διαμαρτυρόμενων προτεσταντών του Καρλομάγνου, ώστε να μπορέσει να καταφέρει να επιβιώσει. Εν συνεχεία μέχρι το 1610, βρισκόταν σε αυτές τις χώρες που περιφερόταν, και προσπαθούσε άοκνα, να ξεσηκώσει και να μεταλαμπαδεύσει ενημερώνοντας, το φιλελληνικό κίνημα και ρεύμα της διασποράς των παροικιών. Μετέπειτα ήρθε και πάλι στα κρυφά, ως φλογερός Επαναστάτης, στην σκλαβωμένη Μητρόπολη του, και εγκαταστάθηκε σε ένα απόμακρο Μοναστήρι σε ένα χωριουδάκι στο Διχούνι, εάν το προφέρω και ορθώς, ερημητήριο του εν πολλοίς, που το μετέτρεψε ως προπύργιο και αρχηγείο του αγώνα του. Εν ολίγοις το 1611, ξαναδοκίμασε για δεύτερη φορά παρακαλώ, μέσα σε διάρκεια χρόνου δέκα ετών, να ξεσηκώσει επανάσταση των ραγιάδων Ελλήνων Ρωμιών, Ορθοδόξων Χριστιανών, εναντίον των Πανίσχυρων Κρατικών καθεστωτικών Μουσουλμάνων Οθωμανών, πέριξ των Ιωαννίνων. Εν συνόλω συγκέντρωσε περίπου 1000 άτομα, χωρικούς ως επί το πλείστο και με υποτιθέμενα όπλα ανά χείρας, τα αγροτικά τους εργαλεία, όπως φτυάρια και τσουγκράνες και ότι άλλο έβρισκαν εν τάχει, ξεκίνησαν να καταλάβουν το κάστρο των Ιωαννίνων. Εν τούτοις με την ελπίδα της προσδοκίας, ότι οι συγχωριανοί τους και εν γένει συμπατριώτες τους, που βρίσκονταν μέσα εις το Κάστρο, θα άνοιγαν τις θύρες, για να εισέλθουν μέσα και να τους βοηθήσουν να καταλάβουν, απελευθερώνοντας το περιβόητο Κάστρο των Ιωαννίνων.

Εν αντιθέσει αλλά αυτοί δεν άνοιξαν τις πόρτες, όπως ήλπιζαν και προσδοκούσαν ευελπιστώντας εν πολλοίς, ώστε να ενωθούν με τους υπόλοιπους Έλληνες Ρωμιούς Επαναστάτες, του Διονυσίου του Β του Φιλόσοφου και έτσι και αυτή η Επανάσταση, πνίγηκε άδοξα στην κυριολεξία εις το αίμα. Εν τω μεταξύ ο φλογερός Επαναστάτης της ένθεης Πατρίδας, για του ΧΡΙΣΤΟΎ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΊΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ, Διονύσιος Β ο Φιλόσοφος, κρύφθηκε θέλοντας και μη, με τους έμπιστους συνεργάτες του, σε μία παρακείμενη σπηλιά, παρόλο που ήταν και 70 ετών, για τρείς ημέρες. Απεναντίας όμως αυτοί που δεν άνοιξαν την Θύρα του Κάστρου των Ιωαννίνων, οι δειλοί καλοβολεμένοι κοτζαμπάσηδες και προύχοντες, που ανέκαθεν για πατρίδα τους, είχαν μόνο το πορτοφόλι τους, ώστε να τα έχουν καλά, μετά συμφέροντα των Οθωμανών Τούρκων μπέηδων του πασά. Διότι υποτίθεται τους είχαν παραχωρήσει κάποια επιπρόσθετα προνόμια, των συμφερόντων, πρόδωσαν ακόμη και την σπηλιά που κρυβόταν και τους συνέλαβαν επί τόπου. Εν συνεχεία επί πέντε ολόκληρες ώρες, τον φλογερό επαναστάτη, τον Διονύσιο Β τον Φιλόσοφο, τον Επίσκοπο Τρίκκης 1592-1601, ως αρχηγό της Επαναστάσεως, τον βασάνισαν ανηλεώς βαναύσως, αγρίως κακήν κακώς βιαίως, του έκοψαν το κεφάλι, ενώ μέσα στο σώμα του, είχαν τοποθετήσει άχυρα και το γυρόφερναν στα πέριξ χωριά των Ιωαννίνων, ως υποδειγματικό παραδειγματισμό αντεκδικήσεως, καίγοντας το. Μετέπειτα συγκέντρωσαν περίπου 70 κομμένα κεφάλια επαναστατών και τα μετέφεραν πεσκέσι, στην Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη, εις στην Υψηλή Πύλη του Σουλτάνου και μάλιστα ο ίδιος ο Σουλτάνος, μόλις αντίκρισε, αυτό το αποτρόπαιο και βίαιο θέαμα, τράπηκε σε φυγή. Εν ολίγοις και οι προδότες, αυτοί που ήταν μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων, συνεργαζόμενοι εμφανώς, με τον τοπικό Μουσουλμάνο Πασά και Μπέη των Ιωαννίνων, εν προκειμένω, που δεν άνοιξαν τις θύρες ως όφειλαν, για να τους βοηθήσουν και να ενωθούν μαζί με τους υπόλοιπους επαναστάτες, όλους οι Τούρκοι, τους κατέσφαξαν και εν γένει πέριξ των Ιωαννίνων, δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο διάβα τους, αίροντας σαφώς και τα υποτιθέμενα προνόμια, που τους είχαν παραχωρήσει. Ως εκ τούτου ακολουθώντας κατάφορα το εν λόγω ρητό, ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά σας, ραγιάδες των παιδιών τα παιδιά σας και ου το καθεξής.

Εν κατακλείδι εμείς εκ μέρους της Ρωμαίικης Συνείδησης Αφύπνισης Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com προτείνουμε εμφανώς ανεπιφύλακτα, ως ελάχιστο χρέος τιμής και εσαεί ευγνωμοσύνης, δια της παρακαταθήκης και στα 17 χωριά που απαρτίζουν τον ενιαίο Δήμο Χαλκηδόνας, να του παραδώσουμε παραχωρώντας, μία Κεντρική Μεγαλοπρεπής Διεύθυνση Δρόμου, ως δείγμα εσαεί ευγνωμοσύνης, εις το διηνεκές. Παράλληλα και σε κάποιο χωριό από όλα αυτά, να του στήσουμε και στην κεντρική πλατεία, την Επιβλητική Μεγαλόπρεπη Προτομή του, ώστε να ενθυμούνται οι παλαιότεροι, αλλά και να γνωρίζουν οι εντελώς ανιστόρητοι νεότεροι. Ως εκ τούτου ότι η Ελληνική Ρωμαίικη φυλή, έχει να αναδείξει πολλαπλώς εις τις τάξεις της, πάρα πολύ Μεγάλους ένθεους φλογερούς Ιεράρχες Επαναστάτες, καθώς μάτωσαν το Άγιο θεοφώτιστο Ράσο τους, μη φοβούμενοι να αναμετρηθούνε, ενώπιον ενωπίω, με την πανίσχυρη και αναρίθμητη, κρατική Οθωμανική Αυτοκρατορία του Σουλτάνου, της Υψηλής Πύλης. Εν τέλει σας προτρέπουμε ανεπιφύλακτα, να επισκεφθείτε πέριξ των Ιωαννίνων, το Μουσείο με τα Κέρινα Ομοιώματα, που δημιούργησε ο Κύριος Βρέλλης και θα διαπιστώσετε εναργώς περίτρανα, θέλοντας και μη, το Κέρινο Ομοίωμα του φλογερού Ιεράρχη Επαναστάτη, μέσα στα αίματα, του Επισκόπου Τρίκκης Διονυσίου Β του Φιλοσόφου. Επομένως εμείς θέλουμε περίτρανα, να αδελφοποιηθούμε τρόπον τινά, με το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, που εδρεύει πέριξ της Πόλεως των Ιωαννίνων, του Κυρίου Βρέλλη, για να έχουμε ως Πρότυπο ένθεης ακομμάτιστης Φιλοπατρίας, του εμείς και να αποτυπώσουμε εν πολλοίς, τον μαρτυρικό θάνατο, της θυσίας, του φλογερού μας επαναστάτη, του Επισκόπου Τρίκκης Διονύσιου Β του Φιλοσόφου εν έτη 1611. Υστερόγραφο μόνο εάν προβάλλουμε Αγίους και Ήρωες, ο τόπος μας, ο ενιαίος Δήμος Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, θα εξέλθει επιτέλους κάποτε, από τον στείρο και άγονο τοπικισμό, της αφάνειας και της απομόνωσης του περιθωρίου, που όλα αυτά τα χρόνια κυλιέται αλγεινώς. Διότι όλους εμάς, τους 33.000 δημότες, που απαρτίζουμε τον εν λόγω Δήμο, εν συνόλω με τα 17 χωριά, μας βλέπουνε επιλεκτικώς μονομερώς αμετροεπώς, σαφώς κόλλησε η βελόνα, μόνο ως ταμείο του κέρδους, στα εκάστοτε οικονομικά της κατανάλωσης. Εν μέρει όμως, όταν τα κρύα νούμερα και οι άψυχοι αριθμοί ευημερούν, της οικονομικής επιτροπής και της εν γένει επιχείρησης ΔΕΥΑΧ, ξεχνούνε βεβαίως πως τότε, υποφέρουνε οι άνθρωποι συγχωριανοί τους, δια των δεκαδικών πολλαπλών μηδενικών, της οικονομίας και των βιβλίων εσόδων και εξόδων και ο νοών νοείτο.

Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Θεριά οι άνθρωποι το φως δεν το σηκώνουν, χίλιες φορές να γεννηθείς τόσες θα σε σταυρώνουν. Κώστας Βάρναλης.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων, εκ μέρους της Ρωμαίικης Συνείδησης Αφύπνισης του Δήμου Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων tamystikatoubaltou.blogspot.com.     

Προηγούμενο άρθροΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Επόμενο άρθροΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ:”ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2020″.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ