Αρχική Απόψεις - Άρθρα ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΒΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΒΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ

183
0

Η τοποθέτηση του

Έγινε και ο ανασχηματισμός αφού διατηρήθηκε ως πρόθεση στην επικαιρότητα για κάμποσο καιρό, αφού ασχολήθηκαν συστημικά και μη ΜΜΕ, αφού «αναλυτές» επιδόθηκαν στο σπόρ της ονοματολογίας και αφού τράβηξε όσο δεν έπαιρνε η σχετική φιλολογία εν τέλει έγινε. Ξεκινά η περίοδος της ερμηνείας. Τι σημαίνει η τάδε και η δείνα αλλαγή Υπουργών, ποια νέα κατεύθυνση σηματοδοτείται ή δεν σηματοδοτείται, ποιον μεγιστάνα ή πολιτικό εκπροσωπεί ο άλφα ή ο βήτα νέος κυβερνητικός και πάει λέγοντας.

powered by Rubicon Project

Πρωθυπουργός όμως μένει ο ίδιος, οι τοποθετημένοι τοποτηρητές του επιτελικού κράτους παραμένουν οι ίδιοι, αυτοί που πραγματικά κινούν τα νήματα δεν άλλαξαν και τέλος η πολιτική μένει η ίδια. Οι Ιφιγένειες άλλαξαν.

Το πόθεν έσχες του κ. Πρωθυπουργού εξακολουθεί να είναι ανακριβές, τα 40.000 νέα παιδιά εξακολουθούν να παραμένουν εκτός πανεπιστημίου, μη εγκλωβισμένα σε ανώτερες και ανώτατες σπουδές, χιλιάδες σπίτια είναι ακόμα καμμένα, περιουσίες είναι ακόμα κατεστραμμένες, 1,2 εκατομμύρια στρέμματα κατακαμένα, τεράστιο ζωικό κεφάλαιο αφανισμένο, τεράστιες αγροτικές εκτάσεις καταστραμένες, φυσικές καταστροφές αναμένονται με τα πρωτοβρόχια, η κοινωνία ωθείται συστηματικά και με σχέδιο σε διχασμό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, οι Τούρκοι σε ένα «ησυχο» καλοκαίρι βολτάρουν κατά το δοκούν στο Αιγαίο, στρατιές προσφύγων μαζεύονται στα σύνορα για μαζική εισβολή, τα κρούσματα καθημερινά πάνω από τρεις χιλιάδες, οι ΜΕΘ γεμίζουν, τα κοράκια ετοιμάζονται να ορμήσουν στις περιουσίες δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που θα πεταξουν στον δρόμο, χιλιάδες πλειστηριασμοί έτοιμοι με νέες φαστ τρακ νομικές διαδικασίες, η οικονομία βουλιάζει, η ανεργία θα εκτιναχθεί με το τέλος του καλοκαιριού, η υπερχρέωση λόγω της καραντίνας στα ύψη, οι τράπεζες με κλειστές τις στρόφιγγες για τους πολλούς κάθονται πάνω στα δις που τους χαρίστηκαν από τα δικά μας λεφτά.

Η Ελλάδα σε παρακμή με μια κυβέρνηση φοβική και υποτακτική. Αλλά έγινε ανασχηματισμός «που σηματοδοτεί νέο ξεκίνημα».

Είναι δικαίωμα του καθενός να κοιτάζει και να βλέπει μόνο ότι του δείχνουν οι διορισμένοι ταγοί της κοινωνίας. Είναι όμως και δικό μας δικαίωμα να κοιτάζουμε γύρω γύρω και να βλέπουμε τι πραγματικά συμβαίνει και να απορρίπτουμε τα φίλτρα και τις εικονικές πραγματικότητες που μας προβάλλουν οι «ημέτεροι και φίλοι». Εμείς ζούμε στην πραγματικότητα και παλεύουμε να την κάνουμε καλύτερη.

Προηγούμενο άρθροΟ ΛΟΥΚΑ ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Επόμενο άρθροΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ – ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ