Αρχική Εκκλησία - Παιδεία ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ...

ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

157
0

Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται.

Burrhus Frederic Skinner (1904-1990)

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

από τη μια πλευρά  η νέα σχολική χρονιά προοιωνίζεται ως η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών λόγω των γνωστών ζητημάτων που απασχολούν όχι μόνο τη σχολική κοινότητα αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Από την άλλη νέες προκλήσεις και ορίζοντες ανοίγονται για όλους σ΄ένα σχολείο πιο σύγχρονο πιο ελεύθερο, πιο αυτόνομο. Παρόλες τις περυσινές δυσκολίες τα σχολεία μας βρίσκονται πλέον σε καλύτερη θέση. Είναι στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς, έχουν μοιραστεί τα βιβλία, έχουν γίνει όχι όλες αλλά οι υποκείμενες στα δημοσιονομικά δεδομένα προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών, μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τον covid μέσα σ’ αυτά ώστε σήμερα να επιδιώκουμε την αναντικατάστατη ζώσα εκπαιδευτική διαδικασία.

 Η πολιτεία μας εμπιστεύθηκε το απόλυτο καθήκον να παιδεύσουμε τα παιδιά της. Η περασμένη χρονιά ολοκληρώθηκε με πολύ κόπο και προσπάθεια και γι΄αυτό αισθάνομαι την ιδιαίτερη ευθύνη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές οι οποίοι με υπομονή την έφεραν εις πέρας. Οι δυνάμεις μας ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουμε ένα πρωτόγνωρο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι. Όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω μας. Δεν μπορούσαμε να υστερήσουμε, να δειλιάσουμε, να βαρυγκωμήσουμε. 

Η παιδεία δεν βάφεται με χρώματα, είναι πολύχρωμη από μόνη της, δεν είναι μίζερη είναι ελπιδοφόρα, το σχολείο αποτελεί τον ολοσχερή χώρο προόδου και δημιουργίας γιατί διαχειρίζεται την πιο όμορφη ηλικία του ανθρώπου, τη μαθητική.

Όσον αφορά στους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ήθελα να συγχαρώ τόσο αυτούς όσο και τους οικείους τους που τους υποστήριξαν στην προσπάθειά τους. Για τους υπόλοιπους η ζωή επιφυλάσσει πολλές ακόμη ευκαιρίες προκειμένου να επιζητήσουν το μέλλον τους. 

Χαιρετίζω και από τη θέση αυτή τον απόπλου των Πειραματικών σχολείων στον ωκεανό της γνώσης  και την επιτυχημένη πρώτη χρονιά του  ΕΝΕΕΓΥΛ Κιλκίς.

    Θα ήθελα ξεκινώντας από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συλλήβδην τη σχολική κοινότητα να τους ευχηθώ για τη νέα σχολική χρονιά να είναι υγιείς και να διαφυλάξουν στο μέγιστο βαθμό την ανοσία όλων, να  τηρούν τα μέτρα υγιεινής, να υπομείνουν τη χρήση της μάσκας, τη συχνή χρήση των αντισηπτικών και να διατηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις. Το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών μας ξεπερνάει το 94% και των μαθητών παρουσιάζει σταθερά αυξητική τάση.

Σε πνεύμα συνεργατικότητας λοιπόν με αρετή και σθένος σας εύχομαι καλή αρχή.

                                                         Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης

                                                             Φυσικός – Τεχνικός Δικτύων Η/Υ

Προηγούμενο άρθροΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΦΟΡΑΔΑ (ΣΑΤΙΡΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ)
Επόμενο άρθροΗ ΕΔΑΪΤΙΚΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ