Αρχική VIDEO ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ” ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ “ΠΑΡΤΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΩΝ” ΣΤΟ...

ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ” ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ “ΠΑΡΤΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΩΝ” ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ; (βιντεο +φωτο)

9
0

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ύπαιθρος ΧΩΡΑ» της Παρασκευής 10/3/23, έχει πρωτοσέλιδο τις απευθείας αναθέσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥΠΑΑΤ, από την οποία είναι και η φωτογραφία.

Βλέποντας αυτόν τον τίτλο, ο νους μου πήγε στα παλιά, την εποχή εκείνη που κάποιοι Νομάρχες εκπέσανε του αξιώματός τους λόγω των γνωστών σαρανταπενταριών. 

Τα 45άρια ήταν έργα που ουσιαστικά , ανατίθεντο σε εργολάβους με εικονικούς διαγωνισμούς. Υπήρχαν δε και περιπτώσεις, όπως αποδείχθηκε, που ήταν εργολαβίες που δεν έχουν γίνει καμία εργασία, αλλά τα χρήματα πήγαιναν σε «κοινωφελείς σκοπούς!»

Αυτά, αν θυμάμαι καλά, γίνονταν ακόμη και την εποχή που Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ήταν ο Υπουργός  κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, χωρίς βέβαια να είχε καμία  συμμετοχή με εκείνα τα έργα.

Φαίνεται όμως πως δεν του ήταν άγνωστα τα «έργα και οι ημέρες» εκείνης της εποχής, αφού σήμερα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδος «Ύπαιθρος  ΧΩΡΑ» μιλάει για «ΠΑΡΤΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΑΑΤ!»

«Μπαράζ αναθέσεων, συμβάσεις με εταιρίες που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και τεμαχισμένα έργα συνθέτουν, μεταξύ άλλων, τον τρόπο λειτουργίας του σημαντικότερου Οργανισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  του οποίου ηγείται ο Γεώργιος Γεωργαντάς! Μόνο το έτος 2022, -επί Υπουργίας Γ. Γεωργαντά -πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ 25 απευθείας αναθέσεις για την παροχή υπηρεσιών, λογισμικών κ.λ.π.”

Οι καταγγελίες  που έχουν φτάσει και στο Κοινοβούλιο, κάνουν λόγο για απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για το περασμένο έτος που ήταν Υπουργός ο Γ. Γεωργαντάς!

Επίσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ 2023 συνεχίστηκε η ίδια τακτική όπου η ηγεσία του Οργανισμού έλαβε αποφάσεις για περισσότερες από 15 αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις, μεταξύ αυτών και εγκρίσεις πίστωσης για τον σκοπό αυτό!»  Αυτά γράφει η εφημερίδα στην 4η σελίδα στην πρώτη στήλη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά ποσά  των έργων με απευθείας ανάθεση ή με διαπραγμάτευση (!) χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Χωρίς καμία δημοσίευση και με διαπραγμάτευση(;) 21/12 /22 (δείτε ημερομηνία προ των Χριστουγέννων)  με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα 693.160 ΕΥΡΩ!

Άλλες αναθέσεις με ποσά 73.284, άλλο με 37.076, άλλο με 37.200, άλλο με 37.200.

Σε εταιρίες δορυφόρους με ποσά 34.650 ευρώ, άλλο με 56.846, άλλο με 29.636, άλλο με19.592, άλλο με 17.608, άλλο με24.800 ευρώ, άλλο με 12.400 ευρώ, άλλο με 37.200, άλλο με 36.890 ευρώ, άλλο με 9.920 ευρώ και άλλο με 24.800 ευρώ.

Κύριε Γεωργαντά, από την στιγμή που έγιναν επίσημες καταγγελίες  και έχουν φθάσει και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που σημαίνει δεν είναι σε άγνοιά σας, τι έχετε κάνει;  Και μη μου πείτε πως όλα έγιναν νόμιμα. Ναι το πιστεύω εγώ προσωπικά, πως όλα έγιναν νόμιμα, όπως νόμιμα γινόντουσαν και τα σαρανταπεντάρια που μάλιστα έργα που γίνονταν και νόμιμη παραλαβή από επιτροπή που ορίζονταν από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή τον Διευθυντή.  Στα χαρτιά ήταν όλα νόμιμα!

Εσείς τι κάνατε αφού σας ήταν γνωστό; Αφήσατε τον κάθε ένα να κάνει ότι του καπνίσει; Συναινέσατε ή κάνατε ΕΔΕ για τους υπεύθυνους;

Βαριές κατηγορίας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Προηγούμενο άρθροΚαι όμως Πρόεδρε Χριστοδουλίδη,  σημαίνει αριθμητική ισότητα!
Επόμενο άρθροΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΑΚ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ