Αρχική Εκκλησία - Παιδεία ΚΟΠΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.

ΚΟΠΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.

146
0

Χθες είχαμε την πρώτη αξιολόγηση των “εκπαιδευτικών”.

Αυτοί που συμμετείχαν στις παράνομες κινητοποιήσεις “κόπηκαν” στο βασικότερο “μάθημα” για έναν εκπαιδευτικό: “Λειτουργία δημοκρατικού πολιτεύματος”.

Είναι άλλωστε και συνταγματική επιταγή: ο σκοπός της Παιδείας είναι πρωτίστως να διαμορφώνει υπεύθυνους δημοκρατικούς πολίτες.

Για όποιον θέλει λεπτομέρειες για να το κατανοήσει:

– Η κυβέρνηση ψηφίζεται για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.Το πρόγραμμά της γίνεται νόμος του κράτους αφού το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφισθεί από τη Βουλή.

– Προφανώς ένα κυβερνητικό πρόγραμμα θα βρίσκει και κάποιους μη σύμφωνους. Προφανώς αυτοί αποτελούν μειονότητα. Αν ήταν πλειονότητα, δεν θα έβγαινε κυβέρνηση η ΝΔ που είχε στις προεκλογικές της θέσεις για την Παιδεία την αξιολόγηση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν τις είχαν.

Ο μόνος τρόπος για να επιβάλουν αυτοί τη θέλησή τους είναι στις επόμενες εκλογές να υπερψηφισθεί το κόμμα που απορρίπτει την αξιολόγηση και να γίνουν πλειοψηφία. Κανένας άλλος.

– Το δημοκρατικό πολίτευμα δεν προβλέπει “νόμους που καταργούνται στο δρόμο”.

Οι νόμοι καταργούνται στη Βουλή.

Πότε μια αντικυβερνητική διαδήλωση έχει στοιχεία “ηθικής νομιμότητας”; Όταν η κυβέρνηση πράττει αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Γράφω “ηθικής”, διότι και εκεί πραγματική νομιμότητα δεν υπάρχει, καθώς δεν υπάρχει νόμος ούτε πολιτική κουλτούρα που να τιμωρεί την πολιτική “κωλοτούμπα”.

Αντιδημοκρατικό; Όχι!

Οι 99 στους 100 Έλληνες ψήφισαν κόμματα που δεν θέλουν να υπάρχει τιμωρία στην περίπτωση της πολιτικής απάτης.

Τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ που θέλουν, τις ψήφισαν λίγο περισσότεροι από το 1%.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση πράττει σύμφωνα με τις εξαγγελίες της.

Και, επιπλέον, υπάρχει απόφαση δικαστηρίου η οποία ορίζει ως παράνομες τις χθεσινές “κινητοποιήσεις”.

Αν ήταν κυβέρνηση η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, θα ΑΠΕΛΥΕ ΟΛΟΥΣ όσους συμμετείχαν στη χθεσινή διαδήλωση.

Αφού, προηγουμένως, είχε νομοθετήσει σχετικά, κάτι που απέφυγε να πράξει η ΝΔ όταν έφερε τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που είναι αντιγραφή του κατάπτυστου πασοκικού νόμου 1264 του 1982.

Θα μπορούσε να προβλέπει ο νόμος πως εργαζόμενος στο Δημόσιο, ο οποίος συμμετέχει σε παράνομη απεργία ή διαδήλωση, απολύεται χωρίς αποζημίωση και τιμωρείται επιπλέον με χρηματικό πρόστιμο ως αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη η Οικονομία από την πράξη του.

Όμως η ΝΔ δεν τόλμησε.

Είναι αυτό που λέμε συνέχεια για τις “μισές δουλειές”. Μισές δουλειές θα γίνουν με την “αξιολόγηση” αν ποτέ εφαρμοστεί: ούτε κι εκεί προβλέπεται απόλυση για τους ακατάλληλους. Αντιθέτως επιβραβεύονται!

Ενώ ο κριθείς ως “πολύ καλός” (ναι, υπάρχουν πολλοί πολύ καλοί εκπαιδευτικοί) θα σκίζεται να μεταδώσει γνώσεις και πολιτισμό στους μαθητές του, οι αγράμματοι σταλίνες τεμπελχανάδες που πρωτοστάτησαν στα χθεσινά επεισόδια θα “παρακολουθούν”, χαλαρά, επιμορφωτικά σεμινάρια, πληρωμένα κι αυτά από σένα και θα συνεχίζουν να εισπράττουν τον μισθό τους.

Και τι θα συμβεί αν και μετά τα σεμινάρια κριθούν ακατάλληλοι; Ούτε και τότε θα απολυθούν. Θα ξαναπαρακολουθήσουν σεμινάρια και αυτό θα συνεχίζεται εσαεί, καθότι οι γαλαζαίοι θέλουν να φτιάξουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά. Μη σου πω χωρίς να ανοίξουν καν τη συσκευασία.

Δεν γίνεται έτσι, κα Κεραμέως.

Δεν γίνεται έτσι, Κυριάκο.

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Προηγούμενο άρθροΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TESTS ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
Επόμενο άρθροΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 2021 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ