Αρχική Απόψεις - Άρθρα ΙΧ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΛΕΤΣΗΣ.

ΙΧ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΛΕΤΣΗΣ.

152
0

Καραμπινάτη ΛΗΣΤΕΙΑ !!  Τι όχι ?

Για πάμε τώρα να το δούμε :

Αγοράζεις αυτοκίνητο ας πούμε σήμερα το οποίο η έχει έρθει από το εξωτερικό (εισαγωγής δηλαδή ) η βρίσκεται στην εγχώρια αγορά με κατατεθημένες πινακίδες για την αποφυγή πληρωμής τελών κυκλοφορίας από την 1″Ιανουαρίου μέχρι σήμερα λόγω είτε αδυναμίας πληρωμής είτε για προσωπικούς λόγους του ιδιοκτήτη.

Ο νέος λοιπόν αγοραστής καλείτε σήμερα στα μέσα του Οκτώβρη να πληρώσει ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ των τελών κυκλοφορίας ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για όλο το έτος κι ας μη το είχε καν στη κατοχή του το αυτοκίνητο !!

Στο μεταξύ έφτιαξαν τα τσακάλια της ανήθικης αυτής εισπρακτικής των τελών μια εφαρμογή λέει η οποία αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο του για τρεις μήνες πχ το καλοκαίρι να πληρώσει αναλογικά τέλη κυκλοφορίας ( λογικό αυτό και μπράβο τους ).

Πάμε τώρα στην κλοπή :

Αν το πουλήσει όμως πρέπει να πληρωθούν όλα τα τέλη κυκλοφορίας της χρονιάς αναδρομικα κι ας ήταν το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ όλους αυτούς τους μήνες .

Και πάμε στο παρασύνθημα :

Πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας λέει. Γιατί ?

Για τους δρόμους γεμάτους λακούβες !

Εν τω μεταξύ το 2010 η κυρία Μπιρμπίλη τότε υπουργός του χρεοκοπημένου ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ σήμερα ) είχε την ιδέα να κάνει τέλη κυκλοφορίας δύο ταχυτήτων

Για οχήματα μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 που βρίσκονται στην κυκλοφορία βάση κυβισμού και τα μετέπειτα βάση ρύπων .

Δε μίλησε κανένας τότε δεν αντιλήφθηκε κανένας την ηλιοθιότητα αλλά και την ασέβεια προς τον πολίτη

Π.Χ. :  Δύο ίδια αυτοκίνητα το ένα με άδεια πρώτης κυκλοφορίας τον Αύγουστο του 2010 και το άλλο Οκτώβρη του ίδιου έτους πληρώνουν διαφορετικά τέλη.

Δηλαδή ένα Prius Υβριδικό πληρώνει 0 τέλη και το άλλο 170€

Άραγε αυτά και τα δύο δεν κυκλοφορούν στον ίδιο δρόμο ?

Δεν καταλαμβάνουν το ίδιο οδόστρωμα ?

Πώς μπορεί μετά ένας πολίτης να σέβεται το κράτος του όταν το ίδιο το κράτος δεν μπορεί να εμπνεύσει αυτόν τον σεβασμό .

Συνεχίζοντας θα πω κι αυτό :

Πασχίζουν λέει η κυβέρνηση για καθαρό περιβάλλον !

Μπράβο σας αλλά δε γίνεται έτσι !

Δε μπορείς να βάζεις ληστρικό δασμό (εντός ευρωπαϊκής Ένωσης )σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο με 98 χιλιόγραμμομετρα διοξειδίου στα καυσαέρια και περιβαλλοντικό χαράτσι 3 χιλιάδες ευρώ κατά την εισαγωγή του όταν η ίδια η κυβέρνηση εισάγει μεταχειρισμένα λεωφορεία από την Ευρώπη δεκαετίας και όταν αυτά τα αυτοκίνητα είναι περισσότερο καθαρά ακόμα κι αυτά που σήμερα πουλιούνται στις βιτρίνες των εκθέσεων αυτοκίνητων ολοκαίνουρια !

Κάτι δε πάει λοιπόν καλά η με τον εγκέφαλο αυτών που σκέφτηκαν όλα αυτά οπότε δε κάνουν για τη δουλειά η έχουν όφελος από τη ληστεία και ανηθικότητα που δημιουργείται η και τα δύο μαζί.

Δε θα μιλήσουμε για τους δασμούς εισαγωγής εντός ευρωζώνης στα αυτοκίνητα γιατί πρέπει να μιλάμε ώρες.

Τα έχουμε αναφέρει αρκετές φορές κι για αυτό το λόγο πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα του Κυριάκου σήμερα του Τσίπρα χθες και του Γιωργάκη πρέπει να εξηγήσει από κι ως που βάζει φρένο εντός Ευρώπης στο εμπόριο μεταχειρισμένων από πού κι ως πού δίνει άπλετο χώρο στο μονοπώλιο των καινούργιων αυτοκινήτων με τη νομοθεσία που έφτιαξαν στερώντας τη χαρά αλλά και την ανάγκη κάποιου να αγοράσει αυτό που θέλει ,από πού κι ως που δημιουργώντας αυτό το κλίμα στέλνει στην ανεργία εκατοντάδες εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κι από πού κι ως πού έναν άνθρωπο που τον χρεοκόπησαν με τις πολιτικές τους διαχρονικά επειδή ξέμεινε με ένα αυτοκίνητο πριν το 2010 όποιο κι αν είναι αυτό του αρπάζεις με τα ληστρικά τέλη κυκλοφορίας πολλαπλάσιο πόσο ακόμα κι απ’ την αξία του αυτοκινήτου από 135 € μέχρι και 1300€ όταν αλλά ίδια αυτοκίνητα σε κυβισμό η σε ρύπους πληρώνουν από 0€ έως 650€ .

Υστερόγραφο:

Παρακαλώ φτιάξτε την εφαρμογή στο Taxis όταν ένας άνθρωπος αγοράζει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εισαγωγής να μπορεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας με μια προθεσμία έστω 72 ωρών από την έκδοση πινακίδων του κι όχι με προθεσμία 48 ωρών εκ των οποίων στη πράξη το αυτοκίνητο στο σύστημα εμφανίζεται την επόμενη μέρα άρα χάνει τις πρώτες 24 ώρες και το σύστημα αν πχ έχει πέσει το σύστημα της τράπεζας η υπάρχει διακοπή ρεύματος ( σύνηθες αυτό στην Ελλάδα του 2021 ) η για οποιαδήποτε ανθρώπινο και μη παράγοντα χάνεται το 24ωρο τα τέλη πληρώνονται εις διπλούν τιμωρώντας κατά ουσίαν τον πολίτη που δεν πρόλαβε να τα πληρώσει εντός ψυχιατρικού ενδιαφέροντος χρονικού ορίου που ορίσατε εσείς .

Κλείνοντας σας ενημερώνω ότι για να σας σέβονται πρέπει και να το εμπνέετε όλοι μαζί και οι τριακόσιοι διαχρονικά σ αυτή εδώ τη χώρα !!

Βασίλης Μπλέτσης

Προηγούμενο άρθροΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΚΜ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ FRUIT LOGISTICA 2022 _ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Επόμενο άρθροΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ! (ΑΡΘΡΟ Θ.ΤΖΗΜΕΡΟΥ*)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ