Αρχική Απόψεις - Άρθρα Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΨΑΡΑΚΗ)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΨΑΡΑΚΗ)

94
0

Γράφει ο Μάνος Ψαράκης, μελος “Δημιουργίας ξανά”

·      Για να καταλάβετε την απαξίωση που υπάρχει για το Ελληνικό χρηματιστήριο(καθρέπτης της οικονομίας), αλλά και την Ελληνική οικονομία (παρά τις παπαριές που διαβάζετε καμιά φορά στον τύπο ή που αναφέρουν τα ΜΜΕ) σας λέω μόνο το εξής:  η APPLE έχει κεφαλαιοποίηση ίση με 65 φορές το Ελληνικό Χρηματιστήριο  ή 15 φορές το Ελληνικό ΑΕΠ. Σε τέτοια κατάσταση ανυποληψίας βρισκόμαστε. Η χώρα δεν παράγει πλούτο. Και πως να παράξει όταν το μόνο που ενδιαφέρει τις κυβερνήσεις είναι να διαχειρίζονται την μιζέρια. (Στο κατά κεφαλήν εισόδημα είμαστε περίπου στην 60 θέση στον κόσμο λίγο πάνω από Μποτσουάνα, Τουρκμενιστάν, Γκαμπόν, Λίβανο, Ιράν άντε και την Βουλγαρία).

·      Και ναι, η τωρινή κυβέρνηση την διαχειρίζεται απείρως καλύτερα από τους επικίνδυνους προηγούμενους αλλά δεν φτάνει. Στην Ελλάδα σκέφτονται και δρουν τόσο κοντόφθαλμα οι κυβερνήσεις που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα την βγάλουν καθαρή στην βάρδια τους, στην θητεία τους. Το σκεπτικό είναι να επιβιώνουμε κουτσά στραβά. Διατηρούμε ένα τεράστιο δημόσιο τομέα (δημόσιους υπαλλήλους) ώστε και ψηφοθηρικά να τον εκμεταλλευόμαστε αλλά και να συντηρεί καταναλωτικά την μικρή επιχειρηματικότητα (καταστήματα, εστίαση), έχεις το κράτος να ευνοεί κάποιους μεγάλους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και τα λαμόγια να ξεκοκαλίζουν Ευρωπαϊκά προγράμματα και δανεικά μέσω των τραπεζών αφήνοντας μετά φέσια και χρέη ακάλυπτα εις βάρος των πολιτών που δρουν συνετά και με συνέπεια.  

·      Το να φτιαχτεί ένα οικονομικό περιβάλλον ευνοϊκό (απλό φορολογικό σύστημα, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, πλήρως ηλεκτρονική διευθέτηση χωρίς παρεμβάσεις μεσαζόντων και γραφειοκρατία) για την υγιή επιχειρηματικότητα ούτε τους περνάει από το μυαλό.  Το να δημιουργήσουν θεσμούς που να βασίζονται στην ισονομία την αξιοκρατία και εύρυθμη λειτουργία της χώρας επίσης. Επιθυμούν να κρατούν ομήρους τους ψηφοφόρους για να πωλούν εκδούλευση. Προφανώς βέβαια βρίσκουν και κάνουν μιας και οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας ξεχνούν εύκολα, δεν ασχολούνται με την πολιτική παρά μόνο ως οπαδοί και δεν έχουν την έννοια της ατομικής ευθύνης στο dna τους παρά μόνο την πάρτη τους και την εξυπηρέτηση των ατομικών συμφερόντων τους με κάθε κόστος αναμένοντας από το κράτος πατερούλη να τους σώσει όταν προκύψει η στραβή. Δυστυχώς και ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε.

Προηγούμενο άρθρο«ΈΧΑΣΕ» ΤΗ ΜΑΧΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 72 ΕΤΩΝ – ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ
Επόμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ BODYPUMP 118 NEW RELEASE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ