Αρχική Περιβάλλον - Πολιτισμός ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 2021 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 2021 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

158
0

Στοχεύοντας στη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της Επιστήμης της Συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, φέτος για 2η χρονιά  διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη πλήθος εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία για τον εορτασμό των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 2021, 4-10 Οκτωβρίου 2021.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στον εορτασμό

με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Μικροί Συντηρητές σε δράση’

στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς

την Δευτέρα 4 & την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, ώρες 09.00-13.00

Θα υποδεχθούμε μαθητές 10-12 ετών, οι οποίοι μετά την προβολή σχετικού  με το θέμα power point, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι ρόλων.

   Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί σε σκάμμα προσομοίωσης ανασκαφής στον κήπο του Μουσείου και θα περιλαμβάνει όλα τα στάδια που ακολουθεί η επιστήμη της Αρχαιολογίας και της Συντήρησης για την τεκμηρίωση, την προστασία και αποκατάσταση του αρχαιολογικού υλικού.

   Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα των πρακτικών διεπιστημονικής συνεργασίας και να κατανοήσουν την επιστήμη-επάγγελμα του αρχαιολόγου και του συντηρητή.

Για λόγους προστασίας από τον covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά οι οδηγίες των υγειονομικών αρχών και τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων.

Υπεύθυνες  εκδήλωσης:

 – Χρυσούλα Σερπεζούδη, συντηρήτρια (23410 22477),

 – Δρ Μαρία Φαρμάκη, αρχαιολόγος (23410 22005)

Προηγούμενο άρθροΚΟΠΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.
Επόμενο άρθροΚ.ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ: «ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ Η ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ» – ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ LOCKDOWN

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ