Αρχική Εκκλησία - Παιδεία ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟ VITERBO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟ VITERBO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

155
0

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συντονίζει εδώ και τρία (3) χρόνια ένα πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2 με θέμα την φιλαναγνωσία (The love of reading) στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από Κύπρο, Ιταλία, Τσεχία και Ισπανία.

Παρά τις δυσκολίες και τις αναβολές κάποιων δραστηριοτήτων που προέκυψαν λόγω COVID19, δυο (2) καθηγήτριες και τέσσερις (4) μαθήτριες του σχολείου επισκέφτηκαν το Viterbo της Ιταλίας από 7 έως 13 Νοεμβρίου 2021. Το βιβλίο που επιλέχτηκε από την Ιταλία γι’ αυτήν την συνάντηση ήταν το “Θαύμα” της R.J.Palacio.

Οι ομάδες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συναντήθηκαν στο ιδιωτικό σχολείο St.Thomas το οποίο στεγάζεται σε μοναστήρι της πόλης και στο οποίο φοιτούν μαθητές – μαθήτριες από την προσχολική ηλικία ως και το Γυμνάσιο.

Στη διάρκεια της συνάντησης κάθε χώρα παρουσίασε τον θεματικό άξονα του βιβλίου που είχε αναλάβει. Το σχολείο μας παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τους “χαρακτήρες – ήρωες του βιβλίου”. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας για την δραματοποίηση των πιο σημαντικών ενοτήτων του βιβλίου (που ήταν και η κεντρική ομαδική δραστηριότητα της συγκεκριμένης συνάντησης). Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους παρουσιάστηκε την τελευταία μέρα της συνάντησης.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, το τελευταίο βράδυ όλες οι αντιπροσωπείες (μαθητές – μαθήτριες, καθηγητές) και οι γονείς συναντήθηκαν για τελευταία φορά για το αποχαιρετιστήριο δείπνο που οργανώθηκε σε παραδοσιακό κτήμα της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΗ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Επόμενο άρθροΔΩΡΕΑΝ RAPID TESTS ΣΕ Σ.Σ.ΜΟΥΡΙΩΝ, ΜΥΡΙΟΦΥΤΟ, ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ,ΠΕΔΙΝΟ ΧΕΡΣΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΑΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ