Αρχική Περιβάλλον - Πολιτισμός ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΜΙΚΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΜΙΚΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΛΚΙΣ

155
0

Τρεις μέρες γεμάτες κόμικς απόλαυσαν οι φίλοι της Ένατης Τέχνης στο 1ο Φεστιβάλ Κόμικς Comicsville που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κιλκίς με διοργανωτική ευθύνη του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου ‘’η πόλις’’.

Το 1ο Φεστιβάλ Κόμικς εγκαινίασε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη  ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης υπογραμμίζοντας τη συμβολή της πολύ ιδιαίτερης τέχνης στην καλλιτεχνική – πολιτιστική ανάπτυξη αλλά και στην προβολή με εμφατικό τρόπο της εκπαιδευτικής διάστασης της πολύμορφης δραστηριότητας, με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο.

Ο κ. Κυριακίδης συνεχάρη τους συντελεστές της ‘’πόλις’’ ευχόμενος η πρώτη διοργάνωση  να αποτελέσει την ισχυρή πολιτιστική βάση για την περαιτέρω διάδοση της Ένατης Τέχνης στο ευρύ κοινό και στους πολίτες υπηρετώντας την ψυχαγωγία τους και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων δημιουργών.

Κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Κόμικς λειτούργησαν στην Καπναποθήκη η έκθεση ‘’Θέα από ψηλά’’ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Βαλκάνιων δημιουργών και παράλληλα εργαστήρια για την τεχνική κατασκευής χάρτινων ιστοριών και ηρώων ενώ στο Συνεδριακό Κέντρο αναπτύχθηκαν ομιλίες σχετικές με τα σύγχρονα κόμικς και παρουσιάσεις νέων ελληνικών εκδόσεων.

Φέροντας την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το 1ο Φεστιβάλ Κόμικς περιλήφθηκε στο φετινό πρόγραμμα εορτασμού των Πεντεκαιδεκα Μαρτύρων του Δήμου Κιλκίς. 

Προηγούμενο άρθροΑ.Π.Ο. ΑΤΛΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-10-2021
Επόμενο άρθροΆΣΒΕΣΤΟΣ ΦΛΟΓΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ