Αρχική Εκκλησία - Παιδεία ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

162
0

Ολοκληρώνοντας τον ενημερωτικό κύκλο αναφοράς στην ευρωπαϊκή ημέρα ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία, ο Δήμος Κιλκίς πραγματοποίησε χθες διαδικτυακή εκδήλωση με απεύθυνση στους μαθητές Λυκείων.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής .Λευτέρης Παπαδόπουλος, λογοθεραπευτής και επιστημονικά υπεύθυνος σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, μίλησε για τους παράγοντες, γενετικούς, κληρονομικούς και τις ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις που ευθύνονται για τη δυσλεξία και τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που προκαλεί στην ανάγνωση, γραφή και στον προσανατολισμό κατά την εμφάνισή της στην πρώιμη ηλικία. Πέραν της συμπτωματολογίας αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του παιδιού με δυσλεξία που εκδηλώνονται στην τάξη είτε με ματαίωση της μαθησιακής του προσπάθειας ή και με παραίτηση συμμετοχής από τη διδασκαλία είτε με επιθετική συμπεριφορά. Το εκπαιδευτικό περιβάλλον σύμφωνα με τον ομιλητή μπορεί να προσφέρει μεγάλη υποστήριξη εστιάζοντας στις θετικές επιδόσεις και δεξιότητες του δυσλεκτικού παιδιού αποφεύγοντας να υπογραμμίζει τα λάθη του, με ανάλογη κατανόηση και από τους συμμαθητές του. Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή εκπαιδευτική παρέμβαση όπως επισημάνθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο εγγυώνται την αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσλεξίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, του ΓΕΛ Μουριών, Νέου Αγιονερίου, Χέρσου καθώς και του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς ενώ συντονιστής της ήταν ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης Κώστας Πουντζουκίδης.   

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ‘ΜΠΑΛΛΟΣ’
Επόμενο άρθροΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ