Αρχική Οικονομία ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ

156
0

Με νέα νομοθετική ρύθμιση (Ν.4830/21) το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες να υποβάλουν δήλωση με ορθά στοιχεία για τον καθορισμό της επιφάνειας ή της χρήσης των ακινήτων τους.

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων του Δήμου Κιλκίς δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την προηγούμενη ευνοϊκή διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κ.Ε.Δ.Ε. έχουν τη δυνατότητα έως τις 31.12.2021 να υποβάλουν διορθωτική δήλωση είτε ψηφιακά στην ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει προσεχώς  στο Υπουργείο Εσωτερικών είτε προσκομίζοντας στο Δήμο Κιλκίς (Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας, ισόγειο Δημαρχείου) τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (προσφέρεται από την υπηρεσία) συμβόλαιο ιδιοκτησίας, φωτοαντίγραφο Ε9 όπου αναφέρονται τα νέα τ.μ., περαίωση κτηρίου εφόσον υφίσταται, εξουσιοδότηση σε περίπτωση συνιδιοκτησίας). 

Τα οφέλη από τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τους υπόχρεους καταβολής δημοτικών τελών και φόρων είναι η διαγραφή του συνόλου των προστίμων που προκύπτουν από τις διαφορές των τετραγωνικών μέτρων και η καταβολή των τελών που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά υπολογιζόμενα από 1.1.2020, μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου Κιλκίς (τηλ. επικοινωνίας: 23413 52196 Δάφνη Παπαδοπούλου, 23413 52197 Ναταλία Κοσμίδου, 23413 52198 Χρήστος Καραφουλίδης, και 23413 52195 Σωτηρία Φαρφαρατζή).

Με νεότερη ανακοίνωση ο Δήμος Κιλκίς θα ενημερώσει για την πλήρη λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας στο πλαίσιο της ευέλικτης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Προηγούμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΑΔΑΚΗ ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ)
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΤΙΡΕΚΙΔΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ