Αρχική Εκκλησία - Παιδεία ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ERASMUS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ERASMUS

151
0

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κατέθεσε στις 7 / 9/ 2021 υποψηφιότητα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΤRaining Τeachers Αcademy for EuropeAn ΕxCellence in green EnvironmentTal civic and digital EdUcation – REACTEU». Το πρόγραμμα στοχεύει στον εξοπλισμό των εκπαιδευτικών, που εργάζονται με μαθητές, με καινοτόμα εργαλεία για την ανάπτυξη πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων, την αστική εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και την ικανότητα «να μάθουν πως να μαθαίνουν». Επιπλέον, το REACTEU επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα εμπόδια στην μακροπρόθεσμη κινητικότητα των εκπαιδευτικών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας ένα σύστημα αντιστοίχισης μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στη μακροπρόθεσμη κινητικότητα μεταξύ των σχολείων.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων του, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα έργου, αποτελούμενη από διαπιστευμένους παρόχους εκπαιδευτικής κατάρτισης, τόσο στην αρχική όσο και στην ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση, μια κοινότητα πρακτικής, Πανεπιστημίων και εμπειρογνωμόνων ΜΚΟ, στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης και των σχολείων.

Το έργο αναμένεται να έχει αρκετές επιπτώσεις, χάρη στις καινοτόμες μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των παραδοτέων. Το REACTEU θα προωθήσει τη χρήση μιας συνεργατικής προσέγγισης μεταξύ των εταίρων και την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Συντονίστρια χώρα για το πρόγραμμα το οποίο για 1η φορά εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ιταλία. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.006.539,37 ευρώ και είναι χρηματοδοτούμενο κατά 80% δηλαδή κατά  805.231,496 ευρώ. Για την υλοποίηση του προγράμματος το ποσό προϋπολογισμού για το τμήμα που αφορά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ανέρχεται σε 80.324,90 ευρώ ενώ η ίδια χρηματοδοτείται με 64.259,92 ευρώ. Συμμετέχουν 12 εταίροι από 6 διαφορετικά κράτη Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα, Τσεχία και Ισπανία.

1)    ItalyΑ) Formazione ANICIA (Coordinator),
Β) Associazione Culturale Pro.M.E.T.EU.S.,
 Γ) IISS “Dalla Chiesa”
2)  Czech RepublicΔ) Bohemia EU Planners, s.r.o.,
3)    LithuaniaΕ) Vytautas Magnus University,
Ζ) The Home of Psychological Ideas
4)  GreeceΗ) Directorate of Kilkis,
Ζ) University of Patras,
Θ) ERFC
5)  SpainΙ ) Euteka
6)  TurkeyΚ) Bakırkoy Ilce Milli Egitim Mudurlugu, 
Λ) Adiyaman National Directorate of Education.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς,

Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης

Φυσικός – Τεχνικός Δικτύων Η/Υ

Προηγούμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Γ. ΣΤΥΛΟΥ
Επόμενο άρθροΣΤΑ 1.305 ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ 33 ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ, ΣΤΟΥΣ 348 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ