Αρχική Πολιτική ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Γ. ΣΤΥΛΟΥ

148
0

Σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 επισκέφθηκε το Δήμο Παιονίας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος και τον προσκάλεσε και από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής Κώστα Μπαγινέτα.

Σκοπός της επίσκεψης του Υφυπουργού ήταν η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής της Παιονίας με έργα υποδομής.

Στο πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας, τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας, Πρόεδροι και Μέλη των τοπικών συμβουλίων κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας, Εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών, παραγωγικών φορέων και Εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο μεγάλα έργα υποδομής:

1. Την μελέτη κατασκευής του φράγματος Γουμένισσας πλησίον της Γρίβας, ενός έργου που έχει ανάγκη και ζητά η τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες και το οποίο θα εξασφαλίσει μελλοντικά τις ανάγκες άρδευσης των αγροτών της περιοχής που αυξάνονται συνεχώς. Οι μελέτες και η κατασκευή του έργου είναι πολύ μεγάλου κόστους και μπορούν να υλοποιηθούν μόνο αν το έργο το εντάξει στον προγραμματισμό του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

2. Κατασκευή «Λιμνοδεξαμενής εξισορρόπησης – αποθήκευσης» 17.000 κ.μ. στη τοπική κοινότητα Λιβαδίων. Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 493.000 ευρώ, είναι ώριμο για ένταξη από τις 29 Αυγούστου 2014 όταν και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου και έτσι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία ωρίμανσης ( τεχνικές μελέτες – τεχνικό δελτίο – έγκριση περιβαλλοντικών όρων).

Ο κ. Στύλιος αφού άκουσε με προσοχή τους συμμετέχοντες, δεσμεύτηκε ότι το έργο των Λιβαδίων θα ενταχθεί σε πρόσκληση που θα ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα και το Υπουργείο θα εντάξει άμεσα στο πρόγραμμα «Γέφυρα» την μελέτη του φράγματος της Γουμένισσας. Επίσης, ενημέρωσε τους παριστάμενους για την νέα ΚΑΠ, για τα προγράμματα νέων αγροτών, για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας, αγροτικής οδοποιίας, το πρόγραμμα βιογεωπωνων και το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα.

Προηγούμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Επόμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ERASMUS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ