Αρχική Απόψεις - Άρθρα ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΩΝ

156
0

Στην παρακάτω δήλωση προέβη ο πολιτευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τη στάση της απέναντι στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα:

“Η ανακοίνωση της κυβέρνησης δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα έχουν πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης έρχεται ως συνέχεια του αποκλεισμού αυτών των επιχειρήσεων από τη δυνατότητα απόκτησης ρευστότητας μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Με αυτή την ανακοίνωση η κυβέρνηση ομολόγησε αυτό που από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της ήταν σαφές ότι επιθυμεί. Δηλαδή το κλείσιμο ή την εξαγορά των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλες οι αποφάσεις και οι νομοθετικές παρεμβάσεις αυτής της κυβέρνησης στον τομέα του επιχειρείν φωτογραφίζουν τα συμφέροντα των λίγων και οικονομικά ισχυρών αποκλείοντας με κάθε τρόπο τη δυνατότητα για μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η επιλογή αυτή αποτελεί τμήμα ενός συνόλου επιλογών της σημερινής κυβέρνησης που οδηγούν τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο στα χέρια μιας οικονομικής ολιγαρχίας φτωχοποιώντας τον ελληνικό λαό. Συνεπώς, είναι άμεση ανάγκη να ανατραπεί ο συνολικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ώστε να εφαρμοστούν πολιτικές στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου. Πολιτικές δηλαδή που εγγυώνται την ευημερία και την πρόοδο του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.”

Προηγούμενο άρθροΔΩΡΕΑΝ RAPID TESTS ΣΕ ΟΚΤΩ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Επόμενο άρθροΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ ΜΕ 18,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΕΠΕΡΑΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ