Αρχική Οικονομία ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟΝ 21Ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ &...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟΝ 21Ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

155
0

Εντυπωσίασαν και στο φετινό διεθνή διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων, που έγινε στην Θεσσαλονίκη, τα κρασιά που δημιουργήθηκαν από τα σταφύλια της αμπελοοινικής ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

        Οι οινολόγοι, οι sommelier και οι δημοσιογράφοι οίνου της επιτροπής αξιολόγησης, πιστοποίησαν στα κρασιά της Π.Ε. Κιλκίς, την υπεραξία που απλόχερα τους χάρισε ο τόπος και το μεράκι των ανθρώπων, στα βόρεια σύνορα της χώρας.

        Πέραν των γνωστών για τις βραβεύσεις οινοποιών της Π.Ε. Κιλκίς, εντυπωσιακή ήταν η πρώτη εμφάνιση, νέων Οινοποιείων της περιοχής.

 • Το οινοποιείο του Δημήτρη Σπανούδη που ιδρύθηκε το 2020, απέσπασε το Χρυσό μετάλλιο για την ετικέτα ερυθρού οίνου Ventum (Ξινόμαυρο 90% + Merlot 10%). Εντυπωσιακή είσοδος στην οικογένεια των Οινοποιείων του Κιλκίς με βράβευση από την πρώτη ετικέτα.
 • Από την τριλογία φυσικών οίνων “ MiNiMus ” που δημιούργησε με την νέα οπτική της στο κρασί, η Χλόη Χατζηβαρύτη, η οινοποίηση της ποικιλίας Ασσύρτικο “ Mi ” εκτός από το Χρυσό μετάλλιο απέσπασε και την Ειδική διάκριση του Διαγωνισμού για Βιολογικό Οίνο.
 • Η μετάβαση του οινοποιείου που δημιούργησε ο αείμνηστος Τίτος Ευτυχίδης σε νέο οινοποιείο υπό την διεύθυνση των Τσαρκτσαλή – Γεροβασιλείου με την ονομασία “ΜΙΚΡΟ ΚΤΗΜΑ ΤΙΤΟΥ” με την πρώτη του ετικέτα προσέθεσε στον μεγάλο κατάλογο των βραβείων του Π.Ο.Π Γουμένισσα ένα ακόμη Ασημένιο μετάλλιο.

Συνολικά βραβεύθηκαν 8 ετικέτες από το αμπελοτόπι της Π.Ε. Κιλκίς.

          Με το  ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ βραβεύθηκαν:

 • Mi”(Ασσύρτικο) με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΙΚΟΥ”   εσοδείας 2020, του Οινοποιείου Α.Ο.Α Χατζηβαρύτης Α.Ε που βαθμολογήθηκε με 93 από τους 100 βαθμούς.
 • Ο Ερυθρός Οίνος με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΙΚΟΥ”   Ventum (Ξινόμαυρο 90%, Merlot 10%) εσοδείας 2019, του Οινοποιείου ΣΠΑΝΟΥΔΗ  που βαθμολογήθηκε με τους 92 από τους 100 βαθμούς.

Το ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησαν τα κρασιά:

 • Ο Ερυθρός Οίνος “Mus”(Ξινόμαυρο 100%) με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΙΚΟΥ”   εσοδείας 2020, του Οινοποιείου Α.Ο.Α Χατζηβαρύτης Α.Ε που βαθμολογήθηκε με 88 από τους 100 βαθμούς.
 • O Ερυθρός Οίνος “Μικρό Κτήμα Τίτου” με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης “ΠΟΠ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ” (Ξινόμαυρο+Νεγκόσκα) εσοδείας 2019, του Οινοποιείου Κτήμα Βιβλία Χώρα Α.Ε που βαθμολογήθηκε με τους 88 από τους 100 βαθμούς.
 • O Λευκός Οίνος “Τέταρτη Διάσταση” με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΙΚΟΥ” (Ασύρτικο 60%, SauvignonBlanc 40%) εσοδείας 2020, του Οινοποιείου Σ.Κεχρή & Σία Ο.Ε που βαθμολογήθηκε με τους 88 από τους 100 βαθμούς.

Το ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ κατέκτησαν τα κρασιά των Οινοποιείων:

 • O Ερυθρός Οίνος “Ξινόμαυρο-Cabernet Sauvignon” με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΙΚΟΥ” εσοδείας 2018, του Οινοποιείου A.Ο.Α Χατζηβαρύτης Α.Ε :  που βαθμολογήθηκε με τους 86 από τους 100 βαθμούς.
 • O Λευκός Οίνος “Μπλέ Τρακτέρ” (Chardonnay,Viognier,Ασσύρτικο) με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Π.Γ.Ε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” εσοδείας 2020, του Οινοποιείου Κυρ Γιάννη Α.Ε :  που βαθμολογήθηκε με τους 85 από τους 100 βαθμούς.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για Βιολογικό Οίνο δόθηκε στην ετικέτα:

 • Ο Λευκός Οίνος “Mi”(Ασσύρτικο) με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΑΙΚΟΥ”   εσοδείας 2020, του Οινοποιείου Α.Ο.Α Χατζηβαρύτης Α.Ε.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συγχαίρει τα Οινοποιεία, για την προσπάθειά τους να διατηρήσουν το κρασί της περιοχής σε περίοπτη θέση ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά της Ελλάδος.-

Προηγούμενο άρθρο2ο ΠΕΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ
Επόμενο άρθροΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΒΕΡΓΙΔΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΥΑΝΗΣ & ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ