Αρχική Αθλητικά ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΩΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟ ΕURO ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΠΕΥΔΕΙ...

ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΩΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟ ΕURO ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

178
0

Πλήρης εμπαιγμός της Ελλάδας από το σλαβικό κρατίδιο

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, ισχυρίστηκε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του δεν υποχρεούται να μετατρέψει και να προσαρμόσει το όνομά της (FFM/ΦΦΜ) στη νέα ονομασία της χώρας, καθώς όπως είπε, αυτή δεν επιχορηγείται από το κράτος.

Με άλλα λόγια οι Σκοπιανοί «αυτοπλασσάρονται» ως «Μακεδόνες» στο Euro τη στιγμή που η φοβική και άβουλη ελληνική κυβέρνηση στέλνει F-16 να πετάξουν στα Σκόπια προς τιμήν της… Αεροπορίας τους(!), μετά από εντολή του ΝΑΤΟ και προετοιμάζει την επικύρωση των πρωτοκόλλων της συμφωνίας των Πρεσπών που το σλαβικό κρατίδιο  πετά στον κάλαθο των αχρήστων.

«Η “Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας” (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD. Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών» δήλωσε απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις εντάσεις της Ελλάδας σχετικά με τα αρχικά FFM (Football Federation of Macedonia), δηλαδή ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μακεδονίας  στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της χώρας, στο EURO 2020.

Για το επίμαχα αρχικά στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και για προκλητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο του υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και της ΕΠΟ προς την UEFA, αλλά και επιστολή διαμαρτυρίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον ομόλογό του των Σκοπίων, ο οποίος και την «αρχειοθέτησε» αναλόγως.   

https://www.pronews.gr/

Προηγούμενο άρθροΟΛΟΙ «ΠΑΠΑΡΙΑΖΟΥΝΕ», ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝΕ
Επόμενο άρθροΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ F-16 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΦΩΤΟ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ