Αρχική Κοινωνικά ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ: «Η ΜΝΗΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ» – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ: «Η ΜΝΗΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ» – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

151
0

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης παρέστη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργανώθηκαν, στο Κιλκίς, από την Π.Ε. Κιλκίς.

        Ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.Κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

        Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς.

        Σε δήλωσή του, ο κ. Βεργίδης επισημαίνει  «πως κάθε χρόνο αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στόχος των εκδηλώσεων μνήμης δεν είναι να εξάπτονται πάθη, αλλά να μην καλύπτονται βαναυσότητες, που η λήθη επιτρέπει την επανάληψή τους.  Η μνήμη παρέμεινε πάντοτε και παραμένει ακόμα ζωντανή στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στους απογόνους των προσφύγων, που ρίζωσαν εδώ και διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας». –

Προηγούμενο άρθροΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΡΡΩΝ
Επόμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ